ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τζαραμπλούς – 29 άμαχοι νεκροί

Οι Τούρκοι προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τζαραμπλούς – 29 άμαχοι νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον χάρτη βλέπετε πώς κινούνται οι τουρκικές δυνάμεις και οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ώστε να περικυκλώσουν την Τζαραμπλούς στη βορειοδυτική Συρία.

Η Τζαραμπλούς, κτισμένη στη δυτική όχθη του Ευφράτη, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Από τις 04.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης τουρκικές δυνάμεις και μισθοφόροι τζιχαντιστές του Ερντογάν έχουν εισβάλει στη Συρία για να καταλάβουν την Τζαραμπλούς και στη συνέχεια να διώξουν τις υπό κουρδική διοίκηση και αμερικανική υποστήριξη Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) από τα εδάφη που κατέχουν γύρω από την πόλη Μανμπίτζ, δυτικά του Ευφράτη.

Πρώτες αναφορές από την τουρκική εισβολή, που έχει την κωδική ονομασία “Ασπίδα του Ευφράτη”, αναφέρουν ότι 29 άμαχοι σκοτώθηκαν από τουρκικό βομβαρδισμό στην περιοχή Τζερίν της Τζαραμπλούς.

map_jarablus Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, με μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος, με κόκκινο η κυβέρνηση και με πράσινο χρώμα οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA. Η επίθεση στην Τζαραμπλούς εξαπολύθηκε μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ εξετάζει την πώληση F-35 στον Ερντογάν – Το Ισραήλ αντιδρά

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν

ΗΠΑ: Οργή στο Κογκρέσο για τις εξοπλιστικές «δουλίτσες» Τραμπ με Ερντογάν

Μααρίβ: Μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ η Τουρκία παρά το Ιράν

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr