Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αργή προέλαση των Τούρκων προς τη Μανμπίτζ – Πόλεμος εντυπώσεων στη βόρεια Συρία

Αργή προέλαση των Τούρκων προς τη Μανμπίτζ – Πόλεμος εντυπώσεων στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που υποστηρίζονται από την τουρκική πολεμική αεροπορία, φαίνεται να προελαύνουν αργά προς τα νότια, μέσα στα εδάφη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βορειοδυτική Συρία, στα δυτικά του ποταμού Ευφράτη.

Στην επίθεση των Τούρκων πρωτοστατούν οι τζιχαντιστικές συμμορίες Φαϊλάκ Αλ Σαμ και Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, που αναφέρονται γενικά και αφηρημένα στα τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων ως Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA).

Το μέτωπο που έχει ανοίξει είναι ακριβώς στη μέση της απόστασης μεταξύ των πόλεων Τζαραμπλούς και Μανμπίτζ.

Η παραμεθόριος πόλη Τζαραμπλούς παραδόθηκε αμαχητί στον τουρκικό στρατό και στις τζιχαντιστικές του συμμορίες από το Ισλαμικό Κράτος το απόγευμα της Τετάρτης 24 Αυγούστου.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές του ISIS δεν αποσύρθηκαν σε άλλα εδάφη τους, όπως αρχικά θεωρήθηκε ως το πιο λογικό, αλλά προσχώρησαν στις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και φόρεσαν τουρκικές στολές.

Η Μανμπίτζ απελευθερώθηκε από την κατοχή του ISIS στις 12 Αυγούστου και ελέγχεται από τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Στον χάρτη που ακολουθεί βλέπετε την εξέλιξη της μάχης μεταξύ φιλότουρκων τζιχαντιστών και SDF την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.

map_jarablus_manbij

Οι φιλότουρκοι και οι Τούρκοι, πράσινο χρώμα, έχουν διεισδύσει στα εδάφη των SDF, κίτρινο χρώμα, καταλαμβάνοντας κάποια μικρά χωριά. Βεβαίως τα πλευρά τους και από τις δύο πλευρές είναι εκτεθειμένα στις SDF, οι οποίοι συνεχίζουν και κρατάνε ως προπύργιο το χωριό Αμάρνα, είναι αυτό που βλέπεται στο δεξί κίτρινο κέρας στην κορυφή να αναγράφεται ως Al Amarinah.

Εκεί στην Αμάρνα οι τουρκικές επιθέσεις έχουν “σπάσει”, εκεί οι Τούρκοι έχουν χάσει βεβαιωμένα ένα τανκ και ανεπιβεβαίωτα ακόμα δύο ή τρία.

Οι φιλότουρκοι μισθοφόροι εν τω μεταξύ δίνουν και την επικοινωνιακή μάχη στο Twitter.

lafira1 Φιλότουρκοι τζιχαντιστές με φορτωμένα λάφυρα που λένε ότι πήραν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Αναρτούν εικόνες με οπλισμό των SDF που πήραν λάφυρα αλλά και φωτογραφίες μικρών παιδιών να τους υποδέχονται ως ελευθερωτές.

anadolu Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μεταδίδει εικόνες με πιτσιρίκια σε χωριά της Συρίας να υποδέχονται ως “απελευθερωτές” τους Τούρκους και τουρκόφιλους τζιχαντιστές. Από “σκηνοθεσία” το “παλεύουν” αλλά δεν σημαίνει και ότι πείθουν κανέναν, πέρα από τον αποχαυνωμένο τουρκικό όχλο.

anadolu2

Βεβαίως την ώρα που οι Τούρκοι εμφανίζονται να τους “λατρεύουν” τα παιδιά, τα τουρκικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν αμάχους και οικογένειες, για να μπορούν να προελαύνουν στη συνέχεια ως απελευθερωτές οι τουρκοντυμένοι μισθοφόροι τους.

Τα τουρκικά αεροπλάνα έπληξαν περιοχές βόρεια της Μανμπίτζ, η οποία βρίσκεται νότια από την κατεχόμενη από τους Τούρκους Τζαραμπλούς.

Από την επίθεση έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ έχουν τραυματιστεί ακόμη 12.

Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε και το χωριό Αμάρνα, σκοτώνοντας ακόμη 15 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 20.

Το συγκεκριμένο χωριό, το οποίο ελέγχεται από τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), πολιορκείται τις τελευταίες ημέρες από τις κοινές δυνάμεις της Τουρκίας και των μισθοφόρων της τζιχαντιστών.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τρεις, μετά από επίθεση Κούρων με ρουκέτες, στην Τζαραμπλούς.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις από τη σειρά τους βεβαιωμένα έχουν καταστρέψει ένα τουρκικό τανκ (δείτε βίντεο εδώ) και φήμες ακούγονται για ακόμα δύο ή τρία.

Η συνολική δύναμη της Τουρκίας στη Συρία αριθμεί αυτή τη στιγμή, σε 50 άρματα μάχης (δίχως να αφαιρούνται τα κατεστραμμένα) και 380 στρατιώτες.

Παρακολουθείστε τη ροή ειδήσεων από την τουρκική εισβολή στη Συρία εδώ: Ασπίδα του Ευφράτη – Στρατιωτική Επιχείριση

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr