Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: “Δεκανίκι” του Ραχόι οι Ciudadanos, αλλά δεν αρκούν για κυβέρνηση

Ισπανία: “Δεκανίκι” του Ραχόι οι Ciudadanos, αλλά δεν αρκούν για κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να στηρίξει τον κεντροδεξιό Μαριάνο Ραχόι,στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αποφάσισε οριστικά το κεντρώο φιλελεύθερο Ciudadanos (Πολίτες) , ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ισπανία και να μπει τέλος στο οκτάμηνο πολιτικό αδιέξοδο.

Οι Ciudadanos, οι οποίοι ήρθαν τέταρτοι και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, δήλωσαν ότι θα προσθέσουν τις 32 κοινοβουλευτικές έδρες τους στις 137 της Κεντροδεξιάς στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων (κάτω Βουλή της Ισπανίας).

Μαζί με τις ψήφους αυτές των Ciudadanos, όμως, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) του Ραχόι υπολείπεται των 176 εδρών που είναι απαραίτητες για την απόλυτη πλειοψηφία, ακόμη και αν πάρει και την υποστήριξη του μικρού συντηρητικού κόμματος των Καναρίων Νήσων, Συνασπισμού των Καναρίων, φθάνοντας τις 170 έδρες.

«Καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για τις 170 έδρες έτσι ώστε η Ισπανία να έχει κυβέρνηση. Είναι ένας μεγάλος αριθμός αλλά δεν είναι αρκετός», δήλωσε ο κ. Ραχόι, σε συνέντευξη Τύπου στην οποία κάλεσε τα άλλα κόμματα να θέσουν τέρμα στο αδιέξοδο.
Η μόνη περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ραχόι, είναι η αποχή των κεντροαριστερών Σοσιαλιστών, δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στην Ισπανία με 85 έδρες,

Ο επικεφαλής τους όμως Πέδρο Σάντσεθ αρνείται σθεναρά να ανοίξει τον δρόμο για μια κυβέρνηση της οποίας θα ηγούνται οι κύριοι αντίπαλοί του.

Αν ο Ραχόι χάσει την ψηφοφορία της Τετάρτης, μια δεύτερη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Παρασκευή όπου θα αρκεί μια απλή πλειοψηφία, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση οι Σοσιαλιστές θα πρέπει να απόσχουν.

Ο Ραχόι, ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί αύριο τον γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, στην προσπάθεια του να τον πείσει να αλλάξει γνώμη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr