Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα πλησιάζει χριστιανικά και αλαουίτικα χωριά στη Χάμα – Σφοδροί βομβαρδισμοί

Η Αλ Κάιντα πλησιάζει χριστιανικά και αλαουίτικα χωριά στη Χάμα – Σφοδροί βομβαρδισμοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς προσπαθεί να σταματήσει η κυβέρνηση της Συρίας την προέλαση τζιχαντιστών, μελών οργανώσεων της Αλ Κάιντα, στην επαρχία Χάμα της Συρίας.

Τουλάχιστον 17 σκοτώθηκαν από τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχή της επαρχίας Χάμα, την οποία κατέλαβαν πρόσφατα τζιχαντιστές εκδιώκοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ η Δαμασκός εξαπέλυσε αντεπίθεση στην περιοχή, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας για τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο οδική αρτηρία ανάμεσα στην πόλη Αλ Λατάμενα και την επαρχία Ιντλίμπ, περιφέρεια της βορειοδυτικής Συρίας η οποία βρίσκεται ως επί το πλείστον υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι η πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομές σε συγκεκριμένους στόχους εναντίον τρομοκρατών στην περιοχή σκοτώνοντας δεκάδες από αυτούς.

Η επίθεση που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές την Τρίτη απειλεί φιλοκυβερνητικές περιοχές στις οποίες ζουν χριστιανοί και αλαουΐτες, σιιτική μουσουλμανική μειονότητα από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Στην επίθεση μετέχουν οι τζιχαντιστές της Τζουντ Αλ Άκσα και οργανώσεις που πολεμούν υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Η Τζάις Αλ Νασρ, μια από αυτές οργανώσεις, δηλώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι δύο οπλαρχηγοί και τρεις τζιχαντιστές της σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις στη Χάμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr