Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε χωριό Κούρδων Κακάι – Ποια είναι η μυστική θρησκεία Κακάι

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε χωριό Κούρδων Κακάι – Ποια είναι η μυστική θρησκεία Κακάι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβαν την ευθύνη για βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην περιοχή Τουζ Χουμαρτού του Ιράκ, στην επαρχία του Κιρκούκ και είχε θύματα αμάχους από τη θρησκευτική κοινότητα των Κούρδων Κακάι.

Τουλάχιστον 6 πολίτες σκοτώθηκαν και καμιά δωδεκαριά τραυματίστηκαν όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανατινάχτηκε με το αυτοκίνητο βόμβα που οδηγούσε στο χωριό Σαχ Σαουάν, στην περιοχή Τουζ Χουμαρτού, το οποίο κατοικείται κυρίως από μέλη της μυστικής θρησκείας των Κακάι.

Το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι ο τζιχαντιστής Αμπού Μπιλάλ Αλ Ιράκι πραγματοποίησε την επίθεση ενάντια στους “άπιστους Κακάι”.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί όλες τις θρησκείες κατάλοιπα των αρχαίων δοξασιών της Μέσης Ανατολής “διαβολικές” και τα μέλη τους “άπιστους” που οφείλει να προσηλυτίσει ή να εξολοθρεύσει.

Οι ακόλουθοι της θρησκείας Κακάι είναι κυρίως Κούρδοι. Οι Κακάι είναι υποομάδα της κουρδικής θρησκείας του Γιαρσανισμού, μια ακόμα εξέλιξη της αρχαίας ζωροαστρικής κουρδικής θρησκείας όπως και οι Γιαζίντι.

Ο Γιαρσανισμός ιδρύθηκε ως θρησκεία με τη μορφή που έχει σήμερα από τον Σουλτάν Σαχάκ στα τέλη του 14ου αιώνα στο δυτικό Ιράν. Ορισμένοι Γιαρσανιστές στο Ιράκ αποκαλούνται Κακάι.

Η πλειονότητα των Κακάι στο Ιράκ ζούνε στον βορρά. Στα βόρεια της Μοσούλης και στο ιρακινό Κουρδιστάν.

“Τζιχαντιστές του ISIS απειλούν τους Κακάι με σφαγή εάν δεν προσηλυτιστούν στο Ισλάμ”, είπε ένας τοπικός ακτιβιστής στο ARA News.

Μιλώντας στο ARA News ο μιντιακός ακτιβιστής Ζαραντάστ Αλ Κακί διαβεβαίωσε ότι οι Κακάι λαμβάνουν σοβαρά τις απειλές του ISIS, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν οι ομόθρησκοί του έχουν υποστεί πολλές σφαγές από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ.

“Απευθυνόμαστε στους Κούρδους Πεσμεργκά να προστατέψουν τους Κακάι από τις βαρβαρικές ομάδες”, είπε, προειδοποιώντας για σφαγές σαν εκείνες εις βάρος των Γιαζίντι.

Οι Γιαρσανιστές υπολογίζονται μεταξύ 500.000 έως 1.000.000 και ζούνε κυρίως στο δυτικό Ιράν και στο ανατολικό Ιράκ.

Είναι στην πλειονότητά τους Κούρδοι αλλά μέλη είναι και Πέρσες, Λόρι, Αζέροι και Άραβες. Γιαρσανιστές υπάρχουν και μεταξύ των Κούρδων που ζούνε στα τουρκοκρατούμενα κουρδικά εδάφη.

“Είμαστε μια ειρηνική κοινότητα όπως οι Γιαζίντι, οι χριστιανοί και άλλες θρησκευτικές ομάδες. Το Ισλαμικό Κράτος μας αποκαλεί “αποστάτες” που πρέπει να προσηλυτιστούμε στο Ισλάμ. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με αυτές τις βαρβαρικές ομάδες που σκότωσαν χιλιάδες Γιαζίντι και εκτόπισαν εκατοντάδες χιλιάδες άλλους”, είπε ο Ντιλό Τσετίν, Κούρδος Κακάι στο θρήσκευμα, μιλώντας στο ARA News.

Ο ακριβής αριθμός των Γιαρσανιστών – Κακάι δεν είναι γνωστός διότι οι ίδιοι κρατάνε τη θρησκεία τους μυστική, δεν αποκαλύπτουν τίποτα για τις τελετές τους και ελάχιστα λένε για τις δοξασίες τους.

Ορισμένοι υποκρίνονται τους μουσουλμάνους ή ότι είναι μουσουλμανική αίρεση, για να γλιτώνουν από τις σφαγές.

Οι Κακάι – Γιαρσανιστές δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ.

Η θρησκεία τους είναι μονοθεϊστική και πιστεύουν στη μετενσάρκωση.

Δεν έχουν ναούς, ασκούν τη λατρεία τους σε οίκους συναθροίσεως.

Τα ταφικά τους έθιμα είναι εντελώς διαφορετικά από των μουσουλμάνων.

Η θρησκεία τους, που είναι περισσότερο φιλοσοφική παρά δογματική, συγκεντρώνει κυρίως ανθρώπους ανώτερης μόρφωσης και μέλη της ελίτ.

Πολλοί την αποκαλούν “κουρδικό εσωτερισμό”, υπονοώντας ότι πρόκειται περί μυητικού φιλοσοφικού τάγματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr