Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

58 εκ. ευρώ “ρίχνουν” οι Γερμανοί στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ

58 εκ. ευρώ “ρίχνουν” οι Γερμανοί στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ιντσιρλίκ, Τουρκία,

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αποδέσμευσε το ποσό των 58 εκατομμυρίων ευρώ για επένδυση στη νατοϊκή βάση στο Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Η είδηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, με δεδομένη την κρίση που υπάρχει εδώ και λίγο καιρό μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας γύρω από τη βάση του Ιντσιρλίκ.

Σύμφωνα με την πληροφορία, το ποσό των 58 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την κατασκευή πίστας για τα γερμανικά αεροσκάφη Tornado, αλλά και κτιριακών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες των γερμανικών δυνάμεων που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Στην είδηση αναφέρεται επίσης ότι από τότε που Γερμανία συμμετέχει στις επιχειρήσεις, τα γερμανικά αεροσκάφη σταθμεύουν σε χώρους των αμερικανικών αεροσκαφών, η τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφών γίνεται με τη συμβολή των συμμάχων και οι Γερμανοί στρατιωτικοί φιλοξενούνται σε προσωρινούς χώρους.

Τον περασμένο Ιούνιο και μετά την απόφαση της γερμανικής Βουλής σχετικά με τη γενοκτονία των Aρμενίων το 1915, είχε ξεσπάσει κρίση στις σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας, με αποτέλεσμα οι τουρκικές Αρχές να μην επιτρέπουν μέχρι στιγμής σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τη γερμανική δύναμη στο Ιντσιρλίκ.

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι, εάν Τουρκία έδινε άδεια σε Γερμανούς κρατικούς λειτουργούς να επισκεφθούν τη βάση, αυτό θα ήταν ένα θετικό βήμα και για την κατάργηση των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες που θα ταξιδεύουν σε χώρες – μέλη της Ε.Ε., με άλλα λόγια δηλαδή η Γερμανία κάνει τη δική της εξωτερική πολιτική “πουλώντας” πακέτο την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW

DW: Τι γνωρίζουν οι γερμανικές Αρχές για την 16χρονη Λόρα

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr