Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφαγή στη δεξιά στη Γερμανία: Ο Ζέεχοφερ θέλει να “φάει” τη Μέρκελ

Σφαγή στη δεξιά στη Γερμανία: Ο Ζέεχοφερ θέλει να “φάει” τη Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφαγή στη δεξιά στη Γερμανία, με τον πρόεδρο των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζέεχοφερ να εξαπολύει μύδρους κατά της καγκελαρίου Μέρκελ, έχοντας όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα στόχο να διεκδικήσει την καγκελαρία στις εκλογές του 2017.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, μετά το άσχημο αποτέλεσμα των εκλογών στο Μεκλεμβούργο για τους συντηρητικούς ο πρόεδρος του CSU Ζέεχοφερ μίλησε στην εφημερίδα Süddeutsche για «διχασμό» της γερμανικής κοινωνίας λόγω των επιλογών Μέρκελ στο προσφυγικό και περιέγραψε ως «εξαιρετικά απειλητική» την πολιτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τα δύο χριστιανικά κόμματα.

Ο βαυαρός πρωθυπουργός και πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, Χορστ Ζέεχοφερ, πάντως, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Ραλφ Στέγκνερ θα είναι αυτός που αντικαταστήσει την υποψηφιότητα Μέρκελ για την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές του 2017.

Στην μετωπική επίθεση ενάντια στην Άνγκελα Μέρκελ, την πρόεδρο του αδελφού κόμματος των χριστιανοδημοκρατών, που εξαπέλυσε στη συνέντευξη του στην Süddeutsche ο κ. Ζέεχοφερ χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία «καταστροφικό» και ως μια συνέπεια της προσφυγικής πολιτικής της καγκελαρίου.

Η χώρα είναι «διχασμένη», όπως σπανίως στο παρελθόν, η «απώλεια εμπιστοσύνης είναι ραγδαία», εκτιμά ο κ. Ζέεχοφερ για να προσθέσει ότι «οι πολίτες δεν κατανοούν πλέον πως χαράσσεται η γερμανική πολιτική. Επικρατεί η εντύπωση ότι γίνεται εκ του μακρόθεν και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ο πληθυσμός. Οι πολίτες δεν θέλουν πλέον αυτή την πολιτική του Βερολίνου».

Απαραίτητη μια «διόρθωση πορείας» στο προσφυγικό

Στη συνομιλία του με δημοσιογράφους της εφημερίδας Süddeutsche του Μονάχου, o κ. Ζέεχοφερ εκφράζει δυσαρέσκεια επειδή οι διαδοχικές εκκλήσεις του για «διόρθωση πορείας» δεν εισακούσθηκαν – προπαντός σε ό,τι αφορά το προσφυγικό.

Ο βαυαρός πολιτικός ζήτησε έναν «ξεκάθαρο προσανατολισμό» των δύο χριστιανικών κομμάτων στα ζητήματα της φορολόγησης, των συντάξεων και της προσφυγικής πολιτικής. Αυτή η «διασαφήνιση» θα πρέπει να επιτευχθεί ως τον Οκτώβριο. «Ως τότε θα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους χριστιανοδημοκράτες», τόνισε ο βαυαρός πρωθυπουργός.

Ο Χ. Ζέεχοφερ θα δώσει μια πρώτη γεύση των προθέσεων του στην προσφυγική πολιτική την ερχόμενη Κυριακή. Στη συνάντηση των ηγεσιών των κυβερνητικών κομμάτων (χριστιανοδημοκρατών, χριστιανοκοινωνιστών και σοσιαλδημοκρατών) στην καγκελαρία αναμένεται ότι θα καταθέσει εκτενή κατάλογο αιτημάτων που αφορούν το προσφυγικό.

Στο επίκεντρο των προτάσεων θα βρίσκεται η θέσπιση ενός ανώτατου ορίου του αριθμού των προσφύγων που θα δέχεται ετησίως η Γερμανία, κάτι που, τουλάχιστον ως τώρα, απορρίπτουν οι άλλοι δύο εταίροι χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr