Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος δήμαρχος απειλεί τον Σαρκοζί για την ηγεσία των ρεπουμπλικανών στη Γαλλία (φωτο)

Ποιος δήμαρχος απειλεί τον Σαρκοζί για την ηγεσία των ρεπουμπλικανών στη Γαλλία (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο δήμαρχος του Μπορντό, Αλέν Ζιπέ, διεκδικεί με αξιώσεις το χρίσμα για υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του χρόνου. Οι Γάλλοι φαίνεται να τον εμπιστεύονται περισσότερο σε θέματα ασφάλειας.

zipe

Μετά την τελευταία, αν και αποτυχημένη, επιχείρηση τρομοκρατικής ομάδας γυναικών στη γειτονιά της Παναγίας των Παρισίων, το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας αναμένεται να κυριαρχήσει στην εκστρατεία για τις προεδρικές του ερχόμενου Μαΐου. Ήδη οι δηλωμένοι υποψήφιοι έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν τις θέσεις τους με πρώτο τον Νικόλα Σαρκοζί που εμμένει στις σκληρές θέσεις πρόληψης με εγκλεισμό σε ειδικά κέντρα όσων υπόπτων έχουν φάκελο για συνδέσεις με τρομοκράτες.

Στην 8η θέση ο Ολάντ

Τη μεγάλη έκπληξη σήμερα έκανε σφυγμομέτρηση της Εφημερίδα της Κυριακής (JDD ) με ερώτημα, ποιόν εμπιστεύονται περισσότερο οι Γάλλοι για την εγγύηση της ασφάλειας απέναντι σε τρομοκρατική απειλή. Με 58% οι ερωτηθέντες «έδειξαν», τον Αλέν Ζιπέ, βασικό αντίπαλο του Σαρκοζί για το χρίσμα εκπροσώπησης του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί, ήλθε δεύτερος με 50%.

Στο στρατόπεδο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης πρώτος με 49% έρχεται ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο παραιτηθείς υπουργός Εμμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 45%, ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 42%, δηλαδή στην έκτη θέση, και πολύ πιο κάτω την όγδοη θέση καταλαμβάνει ο πρόεδρος Ολάντ με μόλις ένα 33%.

O Ζυπέ υποψήφιος πρόεδροςτων Ρεπουμπλικανών;

Τα δημοσκοπικά ευρήματα δημιουργούν πονοκέφαλο στο Νικολά Σαρκοζί που έχει ταχθεί υπέρ της υιοθέτησης σκληρών μέτρων για την πρόληψη και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Πονοκέφαλο προκαλεί η σφυγμομέτρηση και στον πρόεδρο Ολάντ, που δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις προθέσεις του για τις προεδρικές που θα γίνουν σε λιγότερο από 8 μήνες, αλλά που εικάζεται ότι θα είναι παρών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από την σφυγμομέτρηση, ο δήμαρχος του Μπορντό Αλέν Ζιπέ, φαίνεται να διαθέτει καλύτερα χαρτιά από τον Νικολά Σακοζί. Δεν αποκλείεται δε στη σημερινή έκπληξη να δοθεί συνέχεια τον ερχόμενο Νοέμβριο, όταν οι σύνεδροι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος κληθούν να αποφασίσουν ποιος θα αναδειχθεί υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

ΠΗΓΗ: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr