Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδισσα ηγέτης: Η Τουρκία κάνει την Τζαραμπλούς κέντρο τρομοκρατίας

Κούρδισσα ηγέτης: Η Τουρκία κάνει την Τζαραμπλούς κέντρο τρομοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Κούρδισσα συμπρόεδρος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (MSD), Ιλχάν Εχμέντ, σε συνάντηση στη Βηρυτό του Λιβάνου, κατήγγειλε ότι η κατάληψη της πόλης Τζαραμπλούς, στη βορειοδυτική Συρία – δυτικά του Ευφράτη από την Τουρκία πραγματοποιήθηκε μετά από συμφωνία της Άγκυρας με το Ιράν, το συριακό καθεστώς, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η κατάληψη της Τζαραμπλούς από την Τουρκία, στις 24 Αυγούστου, εδραίωσε την παρουσία του ISIS στην πόλη παρά τους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από την Τζαραμπλούς.

Για μια ακόμη φορά επανέλαβε την πάγια κουρδική θέση ότι η κατάληψη της Τζαραμπλούς δεν είχε στόχο το Ισλαμικό Κράτος αλλά τον κουρδικό λαό και τους συμμάχους του.

Άσκησε κριτική στην Αραβική Ένωση και τις αραβικές χώρες για τη σιωπή τους σε ό,τι αφορά την τουρκική εισβολή και κάλεσε τους πάντες να υψώσουν τις φωνές τους κατά της τουρκικής κατοχής αντί να αποδέχονται σιωπηλά τις τουρκικές σφαγές.

Αναφερόμενη στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, είπε ότι “η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν μια συνωμοσία του Ερντογάν και της κυβέρνησής του. Με αυτό ισχυροποίησαν την εξουσία τους. Ο μόνος στόχος του τουρκικού κράτους είναι να καταστρέψει την επανάσταση στη Ροζάβα [κουρδική βόρεια Συρία]. Ωστόσο, τα σχέδιά τους θα αποτύχουν γιατί ο λαός της Ροζάβα πραγματοποιεί την επανάσταση με τα δικά του χέρια”.

Περιέγραψε ακόμα την απελευθέρωση της πόλης Μανμπίτζ, δυτικά του Ευφράτη, από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ως μια νέα φάση αναχαίτισης της προέλασης του Ισλαμικού Κράτους.

Η απελευθέρωση της Μανμπίτζ ήταν ένα σημαντικό βήμα στην ανακήρυξη στη βόρεια Συρία του δημοκρατικού ομοσπονδιακού συστήματος.

Οι Κούρδοι της Συρίας αλλά και αραβικές πηγές έχουν κατηγορήσει την Τουρκία ότι όχι μόνο δεν έδιωξε το Ισλαμικό Κράτος από την Τζαραμπλούς, στις 24 Αυγούστου, αλλά ενσωμάτωσε τους τζιχαντιστές της οργάνωσης στις μισθοφορικές φιλοτουρκικές ομάδες του FSA, δίνοντάς τους τουρκικές στολές και εμφανίζοντάς τους στη συνέχεια ως “αντάρτες”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr