Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ρέντσι προωθεί την μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στην Ιταλία

Ο Ρέντσι προωθεί την μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ματέο Ρέντσι πρόκειται να επιτρέψει πρόωρη συνταξιοδότηση -τρία χρόνια νωρίτερα από ό,τι προβλέπει ο νόμος-, προκειμένου να μην τιμωρούνται οι σημερινοί εξηντάρηδες με υπερβολικά υψηλά όρια συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα,το μέτρο στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Mαττέο Ρέντσι θα αφορά και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση Rai Tre, ο υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης Τομάζο Νανιτσίνι υπογράμμισε ότι θα δοθεί επίσης η δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης σε βιοτέχνες, ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους.

Πρόσθεσε δε ότι όποιος δουλεύει και θέλει να βγει στην σύνταξη ένα χρόνο πριν από το προβλεπόμενο όριο ηλικίας θα πρέπει να κάνει μια μικρή θυσία: σε σύνολο χιλίων ευρώ, θα λαμβάνει σύνταξη μειωμένη κατά περίπου πενήντα ευρώ, για είκοσι χρόνια.

Το κράτος, όμως, προτίθεται να αναλάβει το σχετικό χρηματικό κόστος για όσους έχουν μείνει άνεργοι και είναι πολύ κοντά στην σύνταξη, αλλά και για όποιον φροντίζει άτομο με ειδικές ανάγκες ή κάνει πραγματικά βαρέα επαγγέλματα, όπως εκείνα του νοσοκόμου και του εργάτη.

Συμφωνία σε δέκα μέρες;

Ο Ματέο Ρέντσι θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό δίνεται ένα ουσιαστικό παράδειγμα κοινωνικής πολιτικής ώστε να μην «τιμωρείται» με υπερβολικά υψηλά όρια συνταξιοδότησης η γενιά των σημερινών εξηντάρηδων.

Όπως υπογραμμίζουν πολλοί σχολιαστές κύριο μέλημα του Ιταλού πρωθυπουργού είναι να μπορέσουν να επωφεληθούν της διευκόλυνσης αυτής οι εργαζόμενοι που το επιθυμούν, χωρίς να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχουν προνομιακές μεταχειρίσεις.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες πρόκειται να καθοριστούν σε μια νέα σειρά συναντήσεων με τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, Cgil Cisl και Uil, αλλά η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Ρώμης ευελπιστεί να μπορέσει να υπογραφεί οριστική συμφωνία μέσα σε περίπου δέκα ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οριστικό: 3% η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσακλόγλου αποκάλυψε τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Μητσοτάκης: Κινδυνολογία και fake news για τις συντάξεις

H viral συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με συνταξιούχο: «Σταματάω να είμαι Νεοδημοκράτης»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς λευκής τρομοκρατίας του ‘50

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr