Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε δίκη ο πρώην Βραζιλιάνος πρόεδρος, Λούλα και η γυναίκα του

Σε δίκη ο πρώην Βραζιλιάνος πρόεδρος, Λούλα και η γυναίκα του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Διαφθορά,

Κατηγορίες για διαφθορά απήγγειλαν την Τετάρτη οι εισαγγελείς κατά του πρώην προέδρου της χώρας, Λουίς Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα, της γυναίκας του και έξι ακόμα προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Petrobras.

Eίναι η πρώτη φορά που ο Λούλα κατηγορείται από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς για το σκάνδαλο στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία. Την υπόθεση θα εξετάσει τώρα ο δικαστής Σέρχιο Μόρο, ο οποίος έχει ήδη επιβάλλει ποινές φυλάκισης σε δεκάδες στελέχη της εταιρίας που όπως αποδείχθηκε είχαν ανάμειξη στο συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Kατηγορείται ότι έλαβε ως «δώρο» ένα πολυτελές διαμέρισμα

Ο Λούλα κατηγορείται ότι έλαβε ως «δώρο» ένα πολυτελές διαμέρισμα στην παραλία του Σάο Πάολο από μια από τις κατασκευαστικές εταιρείες που βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου. Ωστόσο ο ίδιος αρνείται ότι είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.

Τον περασμένο μήνα οι ανακριτές της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Βραζιλίας είχαν ζητήσει την δίωξη του Λουλα και της συζύγου του κατηγορώντας τους ότι εισέπραξαν 2,4 εκατομμύρια ρεάλ ( περίπου 700.000 ευρώ) από τον κατασκευαστή του κτιριακού συγκροτήματος.

Ο χαρισματικός πρώην συνδικαλιστής που κέρδισε δύο προεδρικές θητείες το 2003 και το 2010, κατηγορείται επίσης από δικαστήριο της πρωτεύουσας Μπραζίλια για προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης στην έρευνα του σκανδάλου της Petrobras. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι προσπάθησε να πείσει έναν από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση να μην προβεί σε αποκαλύψεις στους εισαγγελείς.

Το σκάνδαλο έχει ήδη προκαλέσει την καθαίρεση της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, αλλά έχει φέρει στο φως στοιχεία για την εμπλοκή δεκάδων πολιτικών όχι μόνο από το κόμμα που είχε ιδρύσει ο Λούλα αλλά και από το κόμμα του νυν κεντροδεξιού προέδρου Μισέλ Τεμέρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Τα αμαρτωλά «Καθαρά Χέρια» που κατηγορούν τη σύζυγο του Σάντσεθ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιος είναι ο λόγος

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr