Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

100 δολάρια τον μήνα πληρώνουν οι τζιχαντιστές τα παιδιά στρατιώτες

100 δολάρια τον μήνα πληρώνουν οι τζιχαντιστές τα παιδιά στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολλές τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία, που μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση της χώρας, στρατολογούν το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερους ανήλικους ως “παιδιά στρατιώτες”.

Το παιδομάζωμα και η στρατολόγηση ανηλίκων στη Συρία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012, όταν ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη χώρα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, άρχισε τη συστηματική στρατολόγηση ανηλίκων.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που εισήλθε στον πόλεμο στη Συρία το 2013 ως επίσης παρακλάδι ακόμα τότε της Αλ Κάιντα, επίσης στράφηκε στη στρατολόγηση παιδιών.

Και οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις έστησαν στρατόπεδα εκπαίδευσης παιδιών, οπού υφίστανται πλύση εγκεφάλου και προετοιμάζονται για στρατιώτες στην πρώτη γραμμή ή βομβιστές αυτοκτονίας.

Η Αλ Νούσρα (τώρα ονομάζεται Μέτωπο Φάτεχ Αλ Σαμ) κατάφερε να οργανώσει καλύτερα τα παιδομαζώματά της όταν κατέλαβε τον Μάιο του 2015 την επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Επικεφαλής του παιδομαζώματος της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα στην επαρχία Ιντλίμπ ανέλαβε ο διαβόητος Σαουδάραβας ιμάμης Αμπντουλάχ Αλ Μουεσίνι.

Ο ίδιος ιεροκήρυκας – προσηλυτιστής είχε ξεκινήσει από το 2013 να στρατολογεί παιδιά για λογαριασμό της Αλ Νούσρα.

Τουλάχιστον 1.000 παιδιά στρατολογήθηκαν από τον Αλ Μουεσίνι, πολλά “σκαστά” από τα προσφυγικά στρατόπεδα στην Τουρκία. Ο μισθός ορίστηκε στα 100 δολάρια τον μήνα.

Παιδιά όμως στρατολογούν και οι άλλοι τζιχαντιστές, αυτούς που η Δύση συνεχίζει να αποκαλεί “μετριοπαθείς”.

Τον Δεκέμβριο του 2012 ένα παιδί αποκεφάλισε για λογαριασμό μιας “μετριοπαθούς” οργάνωσης έναν αιχμάλωτο Σύρο αξιωματικό στο κέντρο της πόλης Χομς.

Σε πρόσφατα βίντεο της υποτίθεται “μετριοπαθούς” τζιχαντιστικής οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ, έχουμε δει παιδιά ηλικίας 13 ετών να μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών στο μέτωπο της ανατολικής Γούτα, στα προάστια της Δαμασκού.

Βεβαίως, το πιο εκτεταμένο και “επιστημονικά” οργανωμένο παιδομάζωμα τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ έχει πραγματοποιήσει το Ισλαμικό Κράτος. Χιλιάδες παιδιά έχουν στρατολογηθεί από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης.

Τα περισσότερα από αυτά είναι ορφανά πολέμου, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το Ισλαμικό Κράτος που σκότωσε τους “άπιστους” γονείς τους, αλλά και παιδιά που πιάστηκαν σε μπλόκα ενώ πήγαιναν σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr