Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Σοσιαλδημοκράτες, Αριστερά και Πράσινοι σχεδιάζουν συνασπισμό για εθνική κυβέρνηση

Γερμανία: Σοσιαλδημοκράτες, Αριστερά και Πράσινοι σχεδιάζουν συνασπισμό για εθνική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά την κατάρρευση του Χριστιανοδημοκρατικού (κεντροδεξιού) κόμματος των Μέρκελ-Σόιμπλε στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου, χθες Κυριακή, που προϊδεάζει για γενικευμένη πτώση του CDU, και την διαφαινόμενη συμφωνία για σχηματισμό τοπικής κυβέρνησης από Σοσιαλδημοκράτες (SPD), Αριστερά (Die Linke) και Πράσινους, οι προοδευτικές δυνάμεις στη Γερμανία άρχισαν τα σχέδια -έστω και επί χάρτου- για μια “συμμαχία των τριών” που μπορεί να οδηγήσει σε συγκυβέρνηση σε εθνικό επίπεδο.

Ο συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής αριστεράς Die Linke Μπέρντ Ρίξινγκερ θεωρεί ότι ένας συνασπισμός με τους σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους είναι δυνατός και σε εθνικό επίπεδο.

Αν υπάρξει ένας κοινός παρονομαστής, τότε το κόμμα του είναι έτοιμο για την πολιτική αλλαγή, είπε στον δημόσιο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό Phoenix. Πρέπει όμως να γίνουν αλλαγές στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα σε θέματα κοινωνικής και φορολογικής πολιτικής, όπως επίσης να σταματήσουν και οι στρατιωτικές αποστολές της Γερμανίας στο εξωτερικό.

Καταρχάς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Τόμας Οπερμαν δεν αποκλείει πλέον έναν “κοκκινο-κοκκινο-πράσινο” συνασπισμό μετά της εθνικές εκλογές του 2017. Για κάτι τέτοιο όμως επιβάλλεται να υπάρχει συμφωνία σε ουσιώδη θέματα, η οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, δήλωσε μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF).

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ παρέπεμψε με τη σειρά της στο τρικομματικό μοντέλο της Θουριγγίας. Εκεί λειτουργεί η συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), των Πρασίνων και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), έγραψε στο twitter.

Μετά τις χθεσινές εκλογές για την περιφερειακή βουλή του Βερολίνου, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες δεν έχουν πλέον την πλειοψηφία και γι αυτό είναι πολύ πιθανός ένας τέτοιος συνασπισμός και στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr