ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν προς ΗΠΑ: Να προστατέψετε την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Πούτιν προς ΗΠΑ: Να προστατέψετε την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να προστατέψουν τις φάλαγγες φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά από συνάντηση που είχε μαζί του στη Μόσχα.

Η επίθεση σε αυτοκινητοπομπή κοντά στο Χαλέπι τη Δευτέρα, η οποία διέκοψε την συμφωνία εκεχειρίας στη χώρα, έχει πυροδοτήσει νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η ευθύνη ανήκει σε ρωσικά μαχητικά, κάτι το οποίο αρνείται η Μόσχα, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε χθες ότι ένα μη επανδρωμένο σκάφος των ΗΠΑ βρισκόταν στην περιοχή όταν έγινε η επίθεση.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πούτιν για περίπου μία ώρα την Τετάρτη, είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης αρνείται την συμμετοχή της Ρωσίας στο συμβάν και πρόσθεσε ότι ο Πούτιν έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την επανεγκατάσταση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.

Η επιθυμία του Πούτιν είναι «να μην είναι διαθέσιμη μόνο η Ρωσία με τις δικές της δυνάμεις για την παρακολούθηση τέτοιων αποστολών» αλλά να συμμετέχουν και οι ΗΠΑ, σημείωσε ο αντικαγκελάριος.

«Αυτό αποτελεί μία από τις μεγάλες διαφωνίες – ότι οι Αμερικανοί δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό – τουλάχιστον μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος προέτρεψε τον Ρώσο ηγέτη να χρησιμοποιήσει το κύρος του για να πείσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να αποκλιμακώσει την ένταση στη Συρία.

Η Γερμανία πιστεύει ότι ο συριακός στρατός συμμετείχε στην επίθεση, είπε ο Γκάμπριελ στον Πούτιν.

«Ασφαλώς δεν συμφωνήσαμε σε αυτό το θέμα» δήλωσε ο Γκάμπριελ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέες απειλές Τραμπ κατά της Τεχεράνης: Θα πλήξουμε το Ιράν ακόμα πιο σκληρά αν δεν συγκρατήσει τη Χεζμπολάχ

Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»

Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ ΔΕΝ θα ανοίξουν – Ξεκίνησαν στην Ελβετία οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν με το Κατάρ μεσολαβητή

Στο στόχαστρο το πακέτο μαμούθ των 300 δισ. δολαρίων – «Μπροστά του, η συμφωνία Ομπάμα μοιάζει με ψίχουλα»

Γερμανίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στη Συρία επέστρεψε στην πατρίδα της έπειτα από μήνες κράτησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr