Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανο-ρωσικός πόλεμος στον ΟΗΕ για την ειρήνη Συρία

Γερμανο-ρωσικός πόλεμος στον ΟΗΕ για την ειρήνη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αδιέξοδη φαίνεται για ακόμα μια φορά η κατάσταση στη Συρία. Από χθες Παρασκευή ξεκίνησαν και πάλι σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι με αποτέλεσμα δεκάδες άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν. Σήμερα Σάββατο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι υποδέχεται στη Βοστώνη τους ομολόγους τους από την Γερμανία, τη Βρετανία, την Γαλλία και την Ιταλία με στόχο την εξεύρεση λύσης ενώ χθες η ομιλία του Ρώσου υπουργού εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ενώπιον του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη άφησε να εννοηθεί ότι το χάσμα που χωρίζει την Μόσχα από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στον πόλεμο στη Συρία είναι ακόμα μεγάλο. «Κυρίως στο ρωσικό στρατό οφείλουμε, μετά από έκκληση της νόμιμης συριακής κυβέρνησης, ότι δεν έχει καταρρεύσει η κυριαρχία της Συρίας και δεν διαλύθηκε η χώρα μετά την επέμβαση των τρομοκρατών».

Η νόμιμη συριακή κυβέρνηση απειλείται αποκλειστικά από τρομοκράτες; Τελείως διαφορετικός ήταν ο τρόπος προσέγγισης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, όταν λίγο αργότερα πήρε το λόγο από τον Ρώσο ομόλογο του στο βήμα των ΗΕ:
«Την ώρα που ο κόσμος προσπαθεί στη Νέα Υόρκη να βρει μια λύση για κατάπαυση του πυρός, ο Ασάντ συνεχίζει να βομβαρδίζει το Χαλέπι. Αυτό αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι το καθεστώς Ασάντ δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να ορίζει το μέλλον της Συρίας».

Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός

Κυνική και αποτρόπαια χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών την αεροπορική επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής των ΗΕ στην Συρία. Τώρα εναπόκειται στη Μόσχα να σταματήσει τους συριακούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς:
«Εάν δεν τα καταφέρουμε όλες οι προσπάθειες για μια πολιτική λύση στη Συρία θα χαθούν μέσα σε μια βροχή βομβαρδισμών. Για αυτό και μόνο το λόγο πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός».

Αντίθετα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε από τις ΗΠΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους: «Ο διαχωρισμός της αποκαλούμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από τους τρομοκράτες, εκεί υπάρχει μια ιδιαίτερη ευθύνη στις συμμαχικές δυνάμεις των ΗΠΑ».
Παρά την καταστροφή που έχει συντελεστεί στη Συρία ο κόσμος συνεχίζει να έχει επιλογές ανάμεσα στην παραίτηση και την μάχη, ανάμεσα στην απομόνωση και στη διεθνή συνεργασία, τόνισε ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Ωστόσο και το Σάββατο συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ξεπερνάει τους εκατό.

ΠΗΓΗ: DPA/tagesschau.de/dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr