Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σλοβάκος πρωθυπουργός: Πολιτικά «τελειωμένες» οι ποσοστώσεις για τους πρόσφυγες

Σλοβάκος πρωθυπουργός: Πολιτικά «τελειωμένες» οι ποσοστώσεις για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ποσοστώσεις για την δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «πολιτικά νεκρές».

Αυτό δήλωσε  ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, τη στιγμή που η χώρα του κατέχει την μεταβατική προεδρία της Ε.Ε.

Οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης αντιτίθενται σθεναρά στην πολιτική που υιοθετήθηκε ένα χρόνο πριν για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και η οποία προέβλεπε ότι όλες οι χώρες θα συμμετάσχουν στην υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στο έδαφός τους. Η Σλοβακία και η Ουγγαρία έχουν προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για αυτή την υπόθεση.

«Οι ποσοστώσεις σήμερα ξεκάθαρα διχάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά συνέπεια πιστεύω πως είναι πολιτικά τελειωμένες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φίκο.

Ενώ η Ε.Ε. πασχίζει να επιδείξει ενότητα έπειτα από το βρετανικό δημοψήφισμα του Ιουνίου, οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφεύγουν να επιβάλουν τις ποσοστώσεις, αντίθετα φαίνεται να επικεντρώνονται στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και στη συνεργασία με τις χώρες καταγωγής των αιτούντων άσυλο.

Στη Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα, η Άγκελα Μέρκελ αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ήττα της στην προσπάθεια να πείσει τους εταίρους της να αποδεχτούν τις ποσοστώσεις. Η ίδια συμφώνησε να μην επιβάλλει στις ανατολικές χώρες απολύτως τίποτα και να προωθήσει αντίθετα την «ευέλικτη αλληλεγγύη».

«Αυτό που οι χώρες του Βίζεγκραντ – Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία – λένε εδώ κι ένα χρόνο, τώρα καθίσταται πολιτική της Ε.Ε.», είπε ο Φίτσο.

“Όποιος επιθυμεί να διχάσει την Ευρώπη, αφήστε τον να φέρει τις ποσοστώσεις στο τραπέζι”

«Όποιος επιθυμεί να διχάσει την Ευρώπη, αφήστε τον να φέρει τις ποσοστώσεις στο τραπέζι, όποιος θέλει να ενώσει την Ευρώπη, αφήστε τον να έρθει με διαφορετική οπτική για την μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr