Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδικές παραιτήσεις στους Ισπανούς Σοσιαλιστές – Στόχος η ανατροπή Σάντσεθ

Ομαδικές παραιτήσεις στους Ισπανούς Σοσιαλιστές – Στόχος η ανατροπή Σάντσεθ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Πέδρο Σάντσεθ, Σοσιαλιστές,

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας μετά την εκλογική αποτυχία του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής, με ηγετικά στελέχη να επιδιώκουν την έξωση του γενικού γραμματέα Πέδρο Σάντσεθ, μέσω ομαδικών παραιτήσεων από τα κομματικά αξιώματά τους.

Το απόγευμα της Τετάρτης παραιτήθηκαν τα 19 από τα 35 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, προκειμένου να προκαλέσουν την ανατροπή του Σάντσεθ από την κομματική ηγεσία.

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι, μετά από εννέα μήνες πολιτικού αδιεξόδου, εξακολουθεί να διαφωνεί με τον σχηματισμό κυβέρνησης από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, παρά τις πιέσεις εκ μέρους πολλών στελεχών του κόμματος, που του ζητούν είτε να υπερψηφίσει μια κυβέρνηση Ραχόι ή να απέχει από μια διαδικασία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προκειμένου να τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ο Σάντσεθ εξήγησε ότι σκοπεύει να ζητήσει την επικύρωση της θέσης του από την ομοσπονδιακή επιτροπή του κόμματος το ερχόμενο Σάββατο. Πεπεισμένος ότι διαθέτει τη στήριξη των μελών του PSOE, ανακοίνωσε επίσης ότι θα ήθελε να οργανωθούν εκλογές για την ηγεσία του κόμματος στις 23 Οκτωβρίου.

Ωστόσο οι ομαδικές παραιτήσεις στελεχών του κόμματος φαίνεται πως επιταχύνουν τις εξελίξεις.

Επιμένει σε κεντροαριστερή κυβέρνηση

Παρά τις πιέσεις, αλλά και τις εκλογικές απώλιες στις περιφερεικαές εκλογές, ο Σάντσεθ δεν έχει αλλάξει τη στάση του και συνεχίζει να ελπίζει ότι θα σχηματιστεί μια “εναλλακτική” κυβέρνηση σε συνεργασία με τα κόμματα της “αλλαγής”: το Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς και το κεντρώο Ciudadanos. Υπερασπίστηκε επίσης την απόφασή του να μην συνεργαστεί με το PP για να μην μετατρέψει το PSOE σε “υποτελές κόμμα” των συντηρητικών.

Το PP διαθέτει 137 έδρες στο 450μελές κοινοβούλιο και το PSOE 85. Οι συντηρητικοί χρειάζονται επομένως τη στήριξη των Σοσιαλιστών ή έστω την αποχή τους από τις ψηφοφορίες προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ισπανία: Γραφείο τελετών πουλούσε πτώματα σε ιατρικές σχολές 1200 ευρώ το ένα

Στην Ισπανία κάνει ζέστη σαν να είναι καλοκαίρι – Έως και 30°C

Ισπανία: Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι η βασίλισσα είχε ερωτική σχέση με τον πρώην κουνιάδο της

Ισπανία: Επέστρεψαν σε πολλές περιοχές οι μάσκες – Σαρώνει ο κορωνοϊός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr