Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιχείρηση ανακατάληψης του Σλοβιάντσκ από τις ουκρανικές δυνάμεις

Επιχείρηση ανακατάληψης του Σλοβιάντσκ από τις ουκρανικές δυνάμεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Επιχείρηση μεγάλης κλίμακας» για την ανακατάληψης της πόλης Σλοβιάντσκ στην Ανατολική Ουκρανία έχουν εξαπολύσει οι ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με φιλορώσους αυτονομιστές που ελέγχουν την πόλη και δηλώνουν πως μέχρι στιγμής έχει καταρριφθεί τουλάχιστον ένα στρατιωτικό ελικόπτερο.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μεταδίδει ότι ο αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος της πόλης, Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, δήλωσε πως κατερρίφθησαν δύο ελικόπτερα και ένας πιλότος συνελήφθη, ενώ ένας άλλος σκοτώθηκε.

Άλλα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι η πόλη και οι 100.000 κάτοικοί της έχουν περικυκλωθεί από βαριά οπλισμένες δυνάμεις του Κιέβου.

Το Ιντερφάξ μετέδωσε επίσης πως θέσεις των ανταρτών στις παρυφές της πόλης δέχονται επίθεση. «Πρόκειται για μια επίθεση σε πλήρη κλίμακα», δήλωσε μια εκπρόσωπος των ανταρτών, προσθέτοντας ότι «το χωριό Μπιλμπασίβκα έχει καταληφθεί» από Ουκρανούς στρατιωτικούς.

Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters είπε πως είδε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο να ανοίγει πυρ στα περίχωρα του Σλοβιάτσκ και ένας δημοσιογράφος άκουσε πυρά.

Σύμφωνα με πηγές μεταξύ των ανταρτών, ένα ελικόπτερο εθεάθη να ίπταται σε χαμηλό ύψος και οι αντάρτες άναψαν φωτιές με ελαστικά για να δημιουργηθεί καπνός, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί και ισχυρές εκρήξεις.

Η δράση στο Σλοβιάντσκ, εφόσον επιβεβαιωθεί, συνιστά την πρώτη σημαντική στρατιωτική απάντηση του Κιέβου, στην κατάληψη σημαντικού αριθμού κυβερνητικών κτιρίων στην ανατολική Ουκρανία από ομάδες ενόπλων που επιδιώκουν την ένωση με τη Ρωσία.

Στο Κίεβο, ένας συνεργάτης του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ δήλωσε πως δεν μπορεί να σχολιάσει. «Μέχρι να τελειώσει, ουδείς θα πει το παραμικρό», τόνισε.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο αναρτήθηκαν στα social media.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr