Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στ. Ντιπάρτμεντ: Ισχυρός εταίρος μας σε θέματα τρομοκρατίας η Ελλάδα

Στ. Ντιπάρτμεντ: Ισχυρός εταίρος μας σε θέματα τρομοκρατίας η Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «η Ελλάδα είναι ισχυρός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις αντιτρομοκρατικές προσπάθειές, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε πολυμερή φόρουμ».

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος, Μαρί Χαρφ, «εργαζόμαστε από κοινού τόσο σε επίπεδο συμβουλευτικό όσο και σε επίπεδο κατάρτισης των Ελλήνων εταίρων μας και έχουμε παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα όποτε ήταν αναγκαίο, παρόλο που οι ελληνικές αρχές έχουν σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία σ’ αυτό τον τομέα».

Απαντώντας σε ερώτηση για «αναβίωση» της εσωτερικής τρομοκρατίας στην Ελλάδα, με αφορμή την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο, η κ. Χαρφ ανέφερε ότι «όπως πολλές χώρες, η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας, τόσο από τον εγχώριο εξτρεμισμό όσο και από τα διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «η αντιμετώπιση αυτών, που μέσω της βίας επιδιώκουν να πετύχουν τους στόχους τους, συνεχίζει να είναι μια σημαντική πρόκληση για την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους».

Εν τω μεταξύ, στο κεφάλαιο για την Ελλάδα της έκθεσης για την τρομοκρατία σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών των ΗΠΑ έκανε έλεγχο σε 3.318 «ύποπτες» τραπεζικές συναλλαγές μέσα στο 2013, αλλά, όπως τονίζεται, «δεν ανακάλυψε στοιχεία χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Ερντογάν και ο πόλεμος στο Ιράν: Ο αυταρχισμός καθιστά την Τουρκία ευάλωτη

Το Ιράν απειλεί με πλήγματα σε τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως

Η Ρωσία πρότεινε περιορισμό των πληροφοριών προς το Ιράν με αντάλλαγμα τη διακοπή της αμερικανικής στήριξης στην Ουκρανία

Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά της στρατιωτικής βάσης Ντιέγκο Γκαρσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr