Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Βούλγαροι πουλάνε πυραύλους Grad στους τζιχαντιστές

Οι Βούλγαροι πουλάνε πυραύλους Grad στους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η βουλγαρική εταιρεία «Βαζόφσκι Μηχανικές Εργασίες» παρέδωσε στους φιλότουρκους ισλαμιστές στη Συρία πυραύλους Grad, όπως γράφει η ρωσική ιστοσελίδα Vesti.ru την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Προς επίρρωση της έκθεσης αυτής, δημοσίευσε βίντεο στο YouTube, όπου γίνονται ορατές οι επιγραφές επί των κιβωτίων κατά την εκφόρτωση των πυραύλων.

Σημειώνεται ότι στις 29 Σεπτεμβρίου ο διοικητής των δυνάμεων της “μετριοπαθούς” ισλαμιστικής αντιπολίτευσης Φαρές αλ Μπαγιούς, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι οι “αντάρτες [δηλαδή φιλότουρκοι τζιχαντιστές] της Συρίας που βρίσκονται βόρεια του Χαλεπίου έχουν λάβει πυραύλους τύπου Grad από ξένες χώρες».

Δεν πρόκειται για την πρώτη παράδοση πυραυλικών συστημάτων Grad από τη βουλγαρική εταιρεία «Βαζόφσκι Μηχανικές Εργασίες».

Στο τέλος του Αυγούστου 2016, η ισλαμική ομάδα «Σουκούρ Τζαμπάλ» (Γεράκια του Λεβάντε) έχει χρησιμοποιήσει τα ίδια πυρομαχικά βόρεια του Χαλεπίου, σύμφωνα με τη Vesti.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, η Βουλγαρία είναι μεταξύ των πιο πιστών συνεργατών των Ηνωμένων Πολιτειών και στο αμερικανο-βουλγαρικό επιμελητήριο το 2015 είχε πει:

«Δεν μπορεί να είμαστε μαζί μόνο στα γεύματα αλλά και στα προβλήματα. Είμαστε ένα, είμαστε φίλοι. Και ότι κάνουμε είναι μέσα στην εταιρική σχέση που έχουμε».

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο ο υπουργός Οικονομίας της Βουλγαρίας, Μπόζινταρ Λουκάρσκι, διέψευσε δημοσιεύματα που έγραφαν ότι η Βουλγαρία εξήγαγε όπλα σε τρομοκρατικές ομάδες.

Είχε τονίσει τότε ότι εξάγονται όπλα μόνο σε προορισμούς που επιτρέπουν οι διεθνείς οργανισμοί.

Οι δηλώσεις αυτές είχαν γίνει όταν δημοσιοποιήθηκαν έγγραφα από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που έδειχναν ότι το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας είχε αγοράσει από τη Βουλγαρία πυρομαχικά για να τροφοδοτήσει τους μισθοφόρους της ισλαμιστές στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr