ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Αυτές είναι οι μουσουλμάνες που εκλέχτηκαν στις ΗΠΑ
Ο Τζέι Ντι Βανς κατηγορείται για την κατακόρυφη αύξηση των τιμών των καυσίμων
Τεχεράνη: «Η εκτέλεση του Τραμπ» σε ζωντανή μετάδοση από την ιρανική τηλεόραση
Ινδονησία: Φανατικοί ισλαμιστές διαδηλωτές προσπάθησαν να διαλύσουν συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι
Εγγονός Χομεϊνί: Θα κάνουμε στο Ισραήλ ό,τι του έκανε και η Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κόρη υδραυλικού, μητέρα ενός παιδιού και επικεφαλής της περιφέρειας της Ανδαλουσίας η πολιτικός Σουζάνα Ντίαζ, που κατά τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης “τράβηξε το χαλί” κάτω από τα πόδια του παραιτηθέντος ηγέτη του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ και τώρα προαλείφεται για τη θέση του.
Η Ντίαζ, που σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλης και από το 1997 προσχώρησε στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος, φέρεται από τα ισπανικά ΜΜΕ, ως αυτή που ενορχήστρωσε την «ανταρσία» 17 επιτελικών στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος που υπέβαλαν την παραίτησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραμονή του Σάντσεθ στην ηγεσία του κόμματος.
Αλλοι πολιτικοί παρατηρητές ωστόσο θεωρούν πως η Ντίαζ “έφαγε” τον Σάντσεθ, διαφωνώντας μαζί του για το αν το Σοσιαλιστικό κόμμα θα πρέπει να συμφωνήσει με τον Ραχόι για μια κυβέρνηση “μεγάλου συνασπισμού”. Αυτό μένει να φανεί, καθώς -εφ’όσον η Ντίαζ αναλάβει τα ηνία του PSOE- θα πρέπει να πάρει τη δύσκολη απόφαση: συμμαχία με τον Ραχόι και κίνδυνος συρρίκνωσης του Σοσιαλιστικού Κόμματος ή νέες -οι τρίτες σε σειρά- εκλογές.
Η 41χρονη Σουζάνα Ράιντ, αν τελικά διαδεχτεί τον Σάντσεθ, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί του κόμματος από την ίδρυση του του πριν από 137 χρόνια και η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί ενός μεγάλου πολιτικού κόμματος στην Ισπανία.























































