ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός προελαύνει μέσα στο Χαλέπι και οι τζιχαντιστές καταρρέουν

Ο στρατός προελαύνει μέσα στο Χαλέπι και οι τζιχαντιστές καταρρέουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν το 50% του εδάφους συνοικίας – κλειδί στο ανατολικό Χαλέπι, την οποία ήλεγχαν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Πρόκειται για τη συνοικία Μπουστάν Αλ Μπασά, κοντά στο κέντρο της πόλης, η οποία βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια μοιρασμένη ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους ισλαμιστές στασιαστές.

Ο συριακός στρατός επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του προωθήθηκαν στην Μπουστάν Αλ Μπασά.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, με τη βοήθεια της Ρωσίας και σιιτικών πολιτοφυλακών υπό την επιστασία του Ιράν, έχει περικυκλώσει το ανατολικό, τζιχαντοκρατούμενο τμήμα της πόλης του Χαλεπίου με στόχο την πλήρη κατάληψή του.

aleppo_map Με κίτρινο χρώμα η προέλαση του συριακού στρατού. Με κόκκινο χρώμα τα κυβερνητικά εδάφη πριν την προέλαση. Οι μπλε σημαίες με την ημισέληνο είναι Τούρκοι και Τουρκμένοι. Οι μαύρες σημαίες είναι η Αλ Κάιντα και η τρίχρωμες ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA). Στο ανατολικό Χαλέπι δεν υπάρχουν “αντάρτες”, μόνο μισθοφόροι της Τουρκίας και τζιχαντιστές τρομοκράτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) – Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα

Ο Κατζ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ερντογάν και δεσμεύτηκε για την εξόντωση του Αλ-Χάγια της Χαμάς

Γαλλία: Ποιοι εκμεταλλεύονται τη μαθητική εξέγερση για να κάνουν… επανάσταση – Αριστεριστές, ισλαμιστές και πλούσιοι χορηγοί

Οι Αλαουίτες του Ισραήλ – Τα «τέκνα του Πλάτωνα» και «στρατιώτες» του Αγίου Γεωργίου από το 1981 έχουν ισραηλινή υπηκοότητα

Οι ισραηλινοί στρατιώτες στο υπόγειο κάστρο της Χεζμπολάχ – Μια τρομοκρατική μυρμηγκοφωλιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr