Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ για το πολιορκημένο Χαλέπι – “Πόνος” για τους τζιχαντιστές

Συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ για το πολιορκημένο Χαλέπι – “Πόνος” για τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως την Παρασκευή έπειτα από αίτημα της Ρωσίας προκειμένου να καταθέσει ενώπιόν του ο ειδικός απεσταλμένος του οργανισμού για τη Συρία σχετικά με τη σοβαρή κατάσταση που επικρατεί στο ανατολικό Χαλέπι.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα αναμένεται να συμμετάσχει στη σύσκεψη μέσω βιντεοσύνδεσης από τη Γενεύη.

Την Πέμπτη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ντε Μιστούρα προειδοποίησε ότι οι συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών ενδέχεται να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ως τα τέλη του 2016 εάν ο συριακός στρατός, με την βοήθεια των Ρώσων συμμάχων του, συνεχίσει την ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην περιοχή.

Παράλληλα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση στους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μέτωπο Φάτεχ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, το κυρίως παρακλάδι στη Συρία της Αλ Κάιντα), ζητώντας τους να φύγουν από το ανατολικό Χαλέπι. Μάλιστα προσφέρθηκε να μπει ο ίδιος επικεφαλής στην έξοδό τους από τις πολιορκημένες συνοικίες (sic).

Η χερσαία και εναέρια επιχείρηση των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και την Πέμπτη στο βορειοανατολικό Χαλέπι.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι ζουν στις συνοικίες του Χαλεπιού που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, εντελώς αποκομμένοι από την υπόλοιπη χώρα εξαιτίας της πολιορκίας του συριακού στρατού.

Σύμφωνα με τον ντε Μιστούρα, 376 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ακόμη 1.266 έχουν τραυματιστεί στους μαζικούς βομβαρδισμούς του συριακού στρατού και των Ρώσων συμμάχων του από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να εξηγηθεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη είναι τι θα λέει ο ΟΗΕ όταν ξεκινήσει, εντός των επόμενων εβδομάδων, η πολιορκία της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλης στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Εκεί ο στρατός του Ιράκ και οι δυτικοί σύμμαχοί του θα μπορέσουν να πολιορκήσουν ή θα κάθονται και θα κοιτάνε τους τζιχαντιστές επειδή μέσα στην πόλη είναι εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 1 εκ. άμαχοι;

Αναμένεται ο ΟΗΕ να δώσει οδηγίες για αναίμακτες πολιορκίες και πώς οι τζιχαντιστές θα παραδίδονται ύστερα από βομβαρδισμούς με ροδοπέταλα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς ζητά τερματισμό του πολέμου για να απελευθερώσει τους ομήρους – Ο Νετανιάχου θέλει να καταστρέψει τη Χαμάς

Ο Μακρόν έστειλε τη Λεγεώνα των Ξένων στην Ουκρανία – Θα πάρει φωτιά η Ευρώπη;

Μόσχα: Τελική πρόβα στην Κόκκινη Πλατεία για την μεγάλη παρέλαση της 9ης Μαΐου για την «Ημέρα της νίκης»

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Ιταλός υπ. Άμυνας: Οι Ιταλοί στρατιώτες δεν θα έχουν άμεση δραστηριοποίηση στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr