ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Νινευή, Τζιχαντιστές, Τουρκία,


















































Η Μαίρη Μπόση προειδοποιεί για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Αυτή είναι η αρχή...»
Η δωροδοκία των 6 δισ.: Η μυστική προσφορά του Κατάρ στο Ιράν για την παύση των ιρανικών επιθέσεων στο έδαφός
Ο Χακάν Φιντάν διαβάζει αρχαίους Έλληνες μήπως και καταλάβει το ασιανό του τουρκεμένο κεφάλι τι του συμβαίνει
Άραβες: Από την αποφυγή του πολέμου στην επιδίωξη ολοκλήρωσής του
Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Επικίνδυνες και προκλητικές» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης της Βαγδάτης που καταγγέλλει ως δύναμη εισβολής και κατοχής την παρουσία τουρκικής στρατιωτικής δύναμης στη Μπασίκα του βορείου Ιράκ, κοντά στη Μοσούλη.
«Υπάρχουν εκεί στρατιώτες από 60 και πλέον χώρες οι οποίες μάλιστα δεν βρίσκονται και κοντά στο Ιράκ και συνεχίζουν τις προσπάθειές τους στο όνομα της ανθρωπότητας», είπε ο Γιλντιρίμ και τόνισε ότι η τουρκική δύναμη «βρίσκεται εκεί εδώ και μεγάλο διάστημα.
»Η στάση μας δεν είναι εχθρική εναντίον των εδαφών και της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ. Φέρουμε ευθύνη για τη γαλήνη στην περιοχή. Αντί να κολλά σε τέτοια πράγματα, η κυβέρνηση της Βαγδάτης ας πράξει πρώτα τα δέοντα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκεται στο έδαφός της και πλήττει την Τουρκία κι ας μιλήσει μετά».
Ο Γιλντιρίμ αναφερόταν στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, ΡΚΚ, διότι με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) τα έχει “λυμένα” τα θεματάκια του.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στα όσα δηλώνει η Βαγδάτη είπε «αυτά δεν έχουν αξία. Για ποιο λόγο κάνει αυτές τις ανακοινώσεις το Ιράκ, θα μου επιτρέψετε να το πούμε όταν έλθει η ώρα».
Ως προς το θέμα της έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το σχετικό αίτημα του Ιράκ, ο Γιλντιρίμ είπε «ο καθένας μπορεί να ζητήσει συνεδρίαση στον ΟΗΕ, αλλά πάντα γίνεται ό,τι θέλουν τα πέντε μόνιμα μέλη και οι 196 χώρες αναγκάζονται να υπακούσουν. Για το λόγο αυτό, μέρα με τη μέρα αμφισβητείται το κύρος του ΟΗΕ, ο οποίος πρέπει να αναδομηθεί».























































