Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αυξάνει το μερίδιο της στη Deutsche Bank

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αυξάνει το μερίδιο της στη Deutsche Bank
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ εξετάζει να αυξήσει το μερίδιο της στη Deutsche Bank ως το 25%, από το 10% που είναι σήμερα, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, πηγές του Reuters δήλωσαν πως είναι πολύ δύσκολο να αυξήσει το Εμιράτο το μερίδιο του σε τέτοιο ύψος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός βρίσκεται σε άτυπες συζητήσεις με μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές εταιρείες, για να διερευνήσει εναλλακτικές επιλογές, μεταξύ των οποίων και την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, σε περίπτωση που αυτή καταστεί αναγκαία για την αποπληρωμή των προστίμων στις δικαστικές διαμάχες που έχει εμπλακεί. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της Wall Street συζητούν με εκπροσώπους της Deutsche ιδέες, που περιλαμβάνουν την πώληση μετοχών και στοιχείων ενεργητικού της τράπεζας.

Επιμένει στο αρνητικό outlook η Standard & Poor’s

Στο μεταξύ, η S&P επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αξιολόγηση «BBB+» της Deutsche Bank, διατηρώντας το αρνητικό outlook.

Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά την εκτίμηση της S&P για το ποσό που θα πληρώσει η γερμανική τράπεζα για τον διακανονισμό κατηγοριών από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την πώληση «τοξικών» στεγαστικών δανείων την περίοδο 2005-2007.

Ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι το συνολικό κόστος για δικαστικές και νομικές διαφορές θα ξεπεράσει τα 5,5 δισ. ευρώ που έχει βάλει στην άκρη η Deutsche Bank.

Τονίζει ωστόσο, πως με βάση τους διακανονισμούς που έχουν επιτύχει άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με αμερικανικές αρχές, το πρόστιμο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα είναι αρκετά χαμηλότερο από το ποσό των 14 δισ. δολαρίων.

Το αρνητικό outlook αντανακλά την πιθανότητα να υποβαθμίσει η S&P τη Deutsche Bank εφόσον δεν καταφέρει να εμφανίσει μια πιο καθαρή πορεία προς μια κερδοφορία που θα είναι αντίστοιχη με αυτή των ανταγωνιστών της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr