Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία μαμούθ για την δημιουργία του Turkish Stream υπέγραψαν Ερντογάν – Πούτιν

Συμφωνία μαμούθ για την δημιουργία του Turkish Stream υπέγραψαν Ερντογάν – Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συμφωνία για την δημιουργία του αγωγού Turkish Stream υπέγραψαν το βράδυ της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Εντρογάν και ο ρώσος ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως αναφέρει η εφημερίδα Σαμπάχ.

Η ιδέα για την δημιουργία του αγωγού είχε διατυπωθεί πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2014 σε επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία. Ο αγωγός , από το τουρκικό έδαφος θα διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα και θα φτάνει στην Ανατολική Θράκη. Θα περιλαμβάνει δύο γραμμές, με τη μία να έχει χωρητικότητα 15.75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου, ενώ η δεύτερη γραμμή θα διοχετεύει αέριο προς την Ευρώπη.

Η συνάντηση των δύο προέδρων γίνεται στο περιθώριο της 23ης Συνόδου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας και έρχεται μετά από τα αλλεπάλληλα βήματα επαναπροσέγγυσης των δύο χωρών αμέσως μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Πρόκειται για την τρίτη μέσα σε δύο μήνες συνάντηση των δύο ηγετών, ενώ στο ίδιο διάστημα Ερντογάν και Πούτιν είχαν τέσσερις τηλεφωνικές συνομιλίες.

Για Συρία και  Ιράκ

Κατά την ομιλία του στη Σύνοδο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας, οΡώσος πρόεδρος χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις «μονομερείς κυρώσεις» στον χώρο της ενέργειας, και σημείωσε ότι η Μόσχα εξετάζει μαζί με την Τουρκία την υπόθεση του αγωγού «Turkish Stream».

Το τουρκικό ενδιαφέρον για τη Συρία και το Ιράκ οφείλεται μεταξύ άλλων στην παρουσία «τρομοκρατικών» οργανώσεων στις χώρες αυτές που βάλλουν εναντίον της Τουρκίας, υπογράμμισε από την πλευρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ελάτε να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες για να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Συρία και να φτάνει δίχως κανέναν περιορισμό η ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. Ελάτε να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες για να λυτρωθεί η Μουσούλη από την απειλή του ISIS», προέτρεψε ο Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr