Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μια ολόκληρη ταξιαρχία του FSA εντάχθηκε στους Κούρδους – “Δεν υπακούμε στην Τουρκία”

Μια ολόκληρη ταξιαρχία του FSA εντάχθηκε στους Κούρδους – “Δεν υπακούμε στην Τουρκία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ολόκληρη ταξιαρχία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) εντάχθηκε στις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) την Πέμπτη.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι ένας συμμαχικός στρατός από Κούρδους, Άραβες, Ασσύριους και Αρμένιους δημοκρατικούς, που με την υποστήριξη των ΗΠΑ μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία. Αποτελούν τη μοναδική δημοκρατική και κοσμική ένοπλη δύναμη.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Πέμπτη στην πόλη Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελεύθερων Αξιωματικών ανακοίνωσαν ότι αποσκιρτούν από τις γραμμές του FSA και εντάσσονται στις SDF.

Οι εκπρόσωποι της ταξιαρχίας εξέφρασαν επίσης την έντονη αντίθεσή τους στον ισλαμισμό, βασικό λόγος που δεν τους επιτρέπει να παραμένουν στον ισλαμιστικό FSA που ελέγχεται από την Άγκυρα.

“Είμαστε μάρτυρες της σταδιακής κατάρρευσης των οργανώσεων που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα μετά τη συνεργασία τους με την Τουρκία”, δήλωσε ο υπαρχηγός της Ένωσης Ελεύθερων Αξιωματικών, Χουσάμ Αλ Αγουάκ.

“Αυτές οι οργανώσεις μάχονται τον συριακό λαό για λογαριασμό της Τουρκίας. Εφαρμόζουν την τουρκική ατζέντα στη Συρία αντί να μάχονται για την ελευθερία του λαού”, δήλωσε με έμφαση.

“Από εδώ και στο εξής θα πολεμούμε μαζί με τις SDF για να συνεχίσουμε την επανάστασή μας ενάντια στην τρομοκρατία και την τυραννία”, είπε ο Αλ Αγουάκ.

Η Ένωση Ελεύθερων Αξιωματικών έχει εκατοντάδες μαχητές στις επαρχίες του Χαλεπιού (βόρεια Συρία) και Νταράα (νότια Συρία).

“Έχουμε δυνάμεις στην περιοχή του Καλαμούν (νότια Συρία) και σε άλλες περιοχές της χώρας στον βορρά. Δεν μπορούμε να παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επικείμενες επιχειρήσεις και κινήσεις μας”, πρόσθεσε ο Αλ Αγουάκ.

Ο επίσημος εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Ταλάλ Σιλό, είπε στο ARA News ότι υποδέχονται με χαρά τους πρώην άνδρες του FSA.

“Η σημερινή συνέντευξη Τύπου έγινε για να ανακοινωθεί η αποσκίρτηση μιας οργάνωσης στρατιωτικών ηγετών από τον FSA μετά τις βαθιές τους διαφοροποιήσεις σχετικά με την ατζέντα (του FSA). Αυτοί οι ηγέτες και οι μαχητές τους, με επικεφαλής τον διοικητή Αλ Αγουάκ, εντάσσονται στις γραμμές των SDF”.

“Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δύναμη μαχητών που εντάσσεται στις SDF”, είπε ο Σιλό. “Με την παρουσία αυτών των καλά εκπαιδευμένων και επαγγελματιών στρατιωτικών ηγετών και μαχητών τους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις θα συνεχίσουν την πρόοδό τους για να απελευθερώσουν όλες τις περιοχές που κατέχουν οι τρομοκράτες του ISIS”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr