Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο των Ασσύριων χριστιανών που πολεμάνε το ISIS (βίντεο)

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο των Ασσύριων χριστιανών που πολεμάνε το ISIS (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ασσύριοι είναι ένας από τους αρχαίους λαούς της Μέσης Ανατολής. Η πατρίδα τους εκτεινόταν στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία. Πρωτεύουσά τους ήταν η αρχαία Νινευή, η σημερινή Μοσούλη.

Οι Ασσύριοι είναι λαός σημιτικής καταγωγής. Τα προϊστορικά χρόνια ήταν περιφερόμενες νομαδικές φυλές στην περιοχή της Μεσοποταμίας και στις κοιλάδες του Τίγρη και του Ευφράτη.

Κατάγονται από τους Σημίτες Ακκάδιους του Σαργών της 3ης χιλιετίας π.χ.. Το αρχικό τους όνομα ήταν Σουμπαρτού, ονομάστηκαν τελικά Ασσύριοι προς τιμή του εθνικού τους θεού Ασσούρ.

Οι Ασσύριοι προσηλυτίστηκαν νωρίς στον χριστιανισμό.

Η ασσυριακή χριστιανική εκκλησία ιδρύθηκε στην Έδεσσα από τον Απόστολο Θωμά και τον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο ετεροθαλή αδελφό του Ιησού (33 μ.χ.).

Το γεγονός ότι οι Ασσύριοι μιλούσαν τα Αραμαϊκά, τη μητρική γλώσσα του Ιησού, βοήθησε στην ταχύτατη διάδοση της χριστιανικής θρησκείας στους Ασσύριους και από το 179 ήταν η επίσημη θρησκεία τους.

Από τον 5ο αιώνα μ.Χ. έγιναν μονοφυσίτες χριστιανοί με αποτέλεσμα να θεωρηθούν από τους ορθόδοξους χριστιανούς (ρωμηούς) της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζαντίου) ως αιρετικοί.

Το 1553 κάποιοι Ασσύριοι χριστιανοί εγκατέλειψαν την ανατολική μονοφυσιτική Εκκλησία και το 1683 ονομάστηκαν Χαλδαϊκή Καθολική Εκκλησία.

Ωστόσο, η σύγχρονη Χαλδαϊκή Καθολική Εκκλησία, όπως είναι δομημένη και λειτουργεί, ιδρύθηκε επίσημα το 1830 στη βόρεια Μεσοποταμία (Ιράκ).

Οι Ασσύριοι καθολικοί ονομάστηκαν Χαλδαίοι από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η οποία με αυτό το όνομα επιχείρησε να τους διαφοροποιήσει από τους συμπατριώτες τους μονοφυσίτες.

Ζούσαν στην αρχαία τους πατρίδα το Ιράκ ως τις αρχές του 20ου αιώνα αποτελώντας τότε το 20% του πληθυσμού.

Ακολούθησαν οι τρομερές γενοκτονίες που εξαπέλυσαν πάνω τους οι Οθωμανοί, με αποτέλεσμα πολλοί να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη και στην Αμερική για να ζήσουν ασφαλείς μακριά από την πατρίδα τους και την τουρκική βαρβαρότητα.

Σήμερα οι Ασσύριοι παγκοσμίως υπολογίζονται σε μόλις 3,3 εκ. ανθρώπους. Στη Μέση Ανατολή έχουν απομείνει 400.000 στη Συρία, 300.000 στο Ιράκ, 20.000 στο Ιράν, 25.000 στην Τουρκία, 150.000 στην Ιορδανία, 40.000 στον Λίβανο. Στην Αμερική ζούνε περίπου 400.000, όπου είναι και η μεγαλύτερη κοινότητά τους εκτός της κοιτίδας τους. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι Ασσύριοι καθολικοί, οι “Χαλδαίοι”, που είναι 250.000 στο Ιράκ και μικρότερες κοινότητες σκόρπιες ανά τον κόσμο. Συνολικά οι καθολικοί Ασσύριοι υπολογίζονται σε 1.000.000 άνθρωποι. Άρα, το Ασσυριακό έθνος, μονοφυσίτες και καθολικοί, είναι κοντά στα 4,5 εκ. άνθρωποι σκόρπιοι σε όλο τον πλανήτη.

Οι Ασσύριοι υπέστησαν φοβερούς διωγμούς στο Ιράκ από το 2003 και μετά. Στοχοποιήθηκαν πολλές φορές από την Αλ Κάιντα και τους εξτρεμιστές Άραβες σουνίτες.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο βορειοδυτικό Ιράκ οι Ασσύριοι κατέφυγαν πρόσφυγες στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Αν και στο παρελθόν οι Ασσύριοι είχαν τις χειρότερες σχέσεις με τους Κούρδους, επειδή οι Οθωμανοί χρησιμοποιούσαν τους Κούρδους για να σφάζουν τους Ασσύριους, σήμερα είναι εξ ανάγκης σύμμαχοι ενάντια στον παναραβικό σουνιτικό εξτρεμισμό.

Ασσύριοι και Κούρδοι δείχνουν να έχουν αποδειχθεί ότι είναι δύο αρχαίοι λαοί που είναι προς το κοινό συμφέρον τους να είναι σύμμαχοι.

Στο YouTube έχει αναρτηθεί ένα συγκλονιστικό βίντεο με στόχο να προπαγανδίσει τον αγώνα των Ασσύριων χριστιανών μαχητών που πολεμάνε για να υπερασπιστούν τη χριστιανική τους πίστη από τους τζιχαντιστές.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr