ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο πρώην εμίρης του Κατάρ – Κηρύχτηκε τριήμερο δημόσιο πένθος

Πέθανε ο πρώην εμίρης του Κατάρ – Κηρύχτηκε τριήμερο δημόσιο πένθος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμίρης του Κατάρ, Κατάρ,

Ο πρώην μονάρχης του Κατάρ, εμίρης Χαλίφα Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι (Khalifa bin Hamad Al Thani) πέθανε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στην ηλικία των 84 ετών μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας σε νοσοκομείο του Κατάρ.

Ήταν ο έκτος ηγεμόνας του Κατάρ και ο δεύτερος από τη δυναστεία των Αλ Θάνι.

Ο Χαλίφα Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι βασίλεψε στο Κατάρ από τις 27 Φεβρουαρίου 1972 έως και τις 27 Ιουνίου 1995.

Τον ανέτρεψε με πραξικόπημα ο γιος του, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι (Hamad bin Khalifa Al Thani), ο οποίος βασίλεψε από το 1995 έως και το 2013 (είναι ο γνωστός Εμίρης που ήρθε στην Ελλάδα για επενδύσεις).

Τον Ιούνιο του 2013 ο Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι παρέδωσε τη βασιλεία στον τέταρτο γιο του, σημερινό εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι (Tamim bin Hamad Al Thani), εγγονό του αποθανόντος Χαλίφα Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι.

Ο εγγονός και Εμίρης του Κατάρ κήρυξε τριήμερο δημόσιο πένθος για τον θάνατο του παππού του.

Ο Χαλίφα Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι ζούσε στη Γενεύη της Ελβετίας όταν τον ανέτρεψε με πραξικόπημα ο γιος του το 1995. Έζησε αυτοεξόριστος στη Γαλλία μέχρι το 2004 και μετά γύρισε στο Κατάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελλάδα και Κατάρ πραγματοποίησαν τον πρώτο τους Πολιτικό Διάλογο – Τι συμφώνησαν η Ελληνική Δημοκρατία με το Εμιράτο

Νέος πόλεμος με το Ιράν προ των πυλών; Λεπτομέρειες έρχονται στο φως από τις κλειστές συνομιλίες στο Κατάρ

Γιόνι Μπεν-Μεναχέμ: Η Συρία επιδιώκει ισλαμιστική επέκταση σε Λίβανο και Γκολάν για την εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων

Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ έδωσε εντολή για στρατιωτική «άμεση, αποφασιστική και γεωγραφικά απεριόριστη απάντηση»

Σιν Μπετ (ισραηλινή Ασφάλεια): Εκτός του Κατάρ ακόμα δύο κράτη επιχείρησαν να επηρεάσουν τις εκλογές στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr