ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιολογία, Αρχαιολόγοι, Εύξεινος Πόντος, Μαύρη Θάλασσα, Ναυάγια, Οθωμανική Αυτοκρατορία, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Φωτογραφίες,


















































«Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Σφοδρή επίθεση Αυγερινού κατά Καρυστιανού και Γρατσία
Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν - Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο... χέρι
Σέρρες: Νεκροί μητέρα και γιος σε φρικτό τροχαίο - Οι πρώτες εκτιμήσεις πραγματογνώμονα
Μετωπική σύγκρουση Ιταλίας-Ισπανίας για την αναστολή της Σένγκεν - Σκληρές δηλώσεις και απειλές
Θολό το τοπίο για την υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Πληροφορίες για κρίσιμη κατάσταση και απομόνωση στη Τεχεράνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Βρετανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, σε πολύ καλή κατάσταση, πάνω από 40 Βυζαντινά και Οθωμανικά πλοία που είχαν ναυαγήσει.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ομάδα υποθαλάσσιων αρχαιολογικών ερευνών στην Μαύρη Θάλασσα, χρησιμοποίησε δύο τηλεκατευθυνόμενες συσκευές για να ερευνήσει το βυθό, σε βάθος 1800 μέτρων. Η μία από αυτές δημιουργεί υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατες εικόνες ενώ η άλλη με κάμερες, προβολείς και ανιχνευτές λέιζερ συνέλλεξε πληροφορίες για τον βυθό.
O επικεφαλής της ομάδας καθηγητής Dr. Τζον Ανταμς δήλωσε στην εφημερίδα ότι «βασικός σκοπός της επιχείρησης, είναι να κάνουμε γεωφυσικές έρευνες για να εντοπίσουμε τα σημεία όπου βυθίστηκαν τα πλοία και να συλλέξουμε στοιχεία που θα μας εξηγήσουν την ιστορία της Μαύρης Θάλασσας».
Οι αρχαιολόγοι που εξερεύνησαν τον φλοιό και φωτογράφισαν τους σκελετούς των πλοίων, σημειώνουν ότι λόγω έλλειψης οξυγόνου τα πλοία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος των παλαιών διαδρομών που συνέδεαν το Βυζάντιο σε άλλες χώρες.




























































