Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε εξέλιξη μεγάλη επίθεση της Αλ Κάιντα για να “σπάσει” η πολιορκία στο Χαλέπι

Σε εξέλιξη μεγάλη επίθεση της Αλ Κάιντα για να “σπάσει” η πολιορκία στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μαίνονται αμείωτες το Σάββατο οι μάχες και οι αεροπορικές επιδρομές στα δυτικά της πόλης του Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία, έπειτα από την έναρξη μεγάλης επίθεσης των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα που έχει σκοπό να σπάσει την πολιορκία των ανατολικών τζιχαντοκρατούμενων συνοικιών της πόλης από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι ρουκέτες που εκτοξεύουν από την Παρασκευή οι τζιχαντιστές εναντίον των δυτικών συνοικιών της πόλης, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 21 αμάχων, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, σύμφωνα με νέο σημερινό απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο έλεγχος της πόλης του Χαλεπιού –που είναι διαιρεμένο ανάμεσα στις ανατολικές συνοικίες που ελέγχονται από τους τρομοκράτες και στον δυτικό τομέα που ελέγχεται από την κυβέρνηση– θεωρείται καθοριστικός για τους εμπολέμους προκειμένου να διασφαλίσουν την εξουσία στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Περισσότεροι από 1.500 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και συμμαχικών της συμμοριών από τις επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ (βορειοδυτικά) συμμετέχουν στην επίθεση εναντίον των συνοικιών που ελέγχονται από την κυβέρνηση, σε ένα μέτωπο 15 χλμ., ανέφερε την Παρασκευή το Παρατηρητήριο.

Οι τζιχαντιστές κατάφεραν να εισχωρήσουν στη συνοικία Νταχίγιετ αλ Άσαντ, νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, κοντά σε μια στρατιωτική ακαδημία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Οι αεροπορικές επιδρομές στην Νταχίγιετ Αλ Άσαντ είναι σφοδρές», ανέφερε το Παρατηρητήριο, σύμφωνα με το οποίο, εξάλλου, «τα αεροπορικά πλήγματα συνεχίζονται στις περιοχές των μαχών και στη δυτική περιφέρεια του Χαλεπίου, αλλά έχουν σταματήσει στις ανατολικές συνοικίες».

«Ο επόμενος στόχος είναι η στρατιωτική ακαδημία και η συνοικία Χαμντανίγιε», στο δυτικό Χαλέπι που ελέγχεται από την κυβέρνηση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας οπλαρχηγός, ο Αμπού Μουσταφά, μέλος της συμμαχίας Τζαΐς Αλ Φάτεχ στην οποία συμμετέχουν φιλότουρκοι ισλαμιστές και τζιχαντιστές των οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Οι μάχες, τα πυρά πυροβολικού και οι εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων που συγκλόνισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας κατά την πρώτη ημέρα της επίθεσης προκάλεσαν τουλάχιστον 18 θανάτους στις τάξεις των κυβερνητικών και των παραστρατιωτικών που πολεμούν στο πλευρό τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στη διάρκεια της νύχτας Παρασκευής προς Σάββατο οι αεροπορικές επιδρομές έθεσαν επίσης στο στόχαστρο την ελεγχόμενη από τους τρομοκράτες συνοικία Σαλαχεντίν, που βρίσκεται στη διαχωριστική γραμμή, σύμφωνα με άλλον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην πλευρά των τζιχαντιστών.

Οι ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου, όπου ζουν τουλάχιστον 250.000 κάτοικοι, βρίσκονται σε κατάσταση πολιορκίας από τον Ιούλιο, δεν έχουν λάβει ανθρωπιστική βοήθεια και είναι αντιμέτωπες με διατροφικές ελλείψεις, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

aleppo_map Πολεμικός χάρτης της πόλης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα είναι οι περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Με πράσινο χρώμα από την Αλ Κάιντα και τις συμμαχικές της συμμορίες. Με μπλε χρώμα σημειώνεται η διείσδυση των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα από τα νοτιοδυτικά της πόλης για να “σπάσει” η πολιορκία των ανατολικών συνοικιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr