Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμπού Χατάμπ: Θα εξολοθρεύσουμε Κούρδους, Άσαντ, Σιίτες – Μόνη φίλη μας η Τουρκία

Αμπού Χατάμπ: Θα εξολοθρεύσουμε Κούρδους, Άσαντ, Σιίτες – Μόνη φίλη μας η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο φιλότουρκος Σύρος τζιχαντιστής, Αμπού Χατάμπ, ηγέτης της Ισλαμικής Ταξιαρχίας Αλ Σαφαουάν που διασυνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, δήλωσε -όπως μεταδίδει η ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak– ότι 30.000 ισλαμιστές μαχητές είναι σε αναμονή να τεθούν υπό τουρκική διοίκηση και να επιτεθούν στις υπό κουρδικό έλεγχο πόλεις Τελ Αμπιάντ και Μανμπίτζ.

Ο ίδιος επίσης πρόσθεσε ότι αυτοί οι 30.000 ισλαμιστές προτίθενται να πολεμήσουν και για την απελευθέρωση της Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Αυτή τη στιγμή οι μισθοφόροι της Τουρκίας, που συμμετέχουν στην επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη, απέχουν 12 χιλιόμετρα από την πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Η Αλ Μπαμπ κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος και θεωρείται “κλειδί”. Εάν την καταλάβουν οι τουρκόφιλοι και ο τουρκικός στρατός θα βρίσκονται μια ανάσα από το Χαλέπι και παράλληλα χαλάνε τους κουρδικούς σχεδιασμούς για ενοποίηση των εδαφών τους στη βόρεια Συρία σε μια ενιαία ομόσπονδη επικράτεια.

“Η Αλ Μπαμπ θα απελευθερωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες”, δήλωσε ο Χατάμπ σημειώνοντας ότι επόμενος στόχος των τζιχαντιστών μισθοφόρων της Τουρκίας είναι να χτυπήσουν τις κουρδικές πόλεις Τελ Αμπιάντ και Μανμπίτζ και μετά τη Ράκα.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Τελ Αμπιάντ και η Μανμπίτζ απελευθερώθηκαν από τους Κούρδους, που τις πήραν από το Ισλαμικό Κράτος, με την υποστήριξη των Αμερικανών.

“Το νέο κύμα της Επιχείρισης του Ευφράτη υπό την ηγεσία της Τουρκίας, μπορεί να απελευθερώσει αυτές τις πόλεις από τους τρομοκράτες του Νταές (Ισλαμικό Κράτος) και του YPG (Κούρδοι) μέσα σε τρεις μήνες”, είπε ο Χατάμπ.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι οι φιλοτουρκικές δυνάμεις μπορούν να φτάσουν μέχρι τους 70.000 άνδρες εάν η Τουρκία “τα βρει” με τους φυλάρχους στη Ράκα, στη Χασάκα και στη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Οι επαρχίες που αναφέρει είναι ολόκληρη η κεντρική και ανατολική Συρία. Προφανώς η “όρεξη” του Ερντογάν και των μισθοφόρων του είναι να καταλάβουν τα 2/3 του συριακού εδάφους.

“Για την ακρίβεια 30.000 μαχητές είναι αρκετοί για να απελευθερώσουν την περιοχή από το Νταές και το YPG αλλά ο ρόλος του αμερικανικού στρατού δυσκολεύει την κατάσταση”, πρόσθεσε.

Κατηγόρησε μάλιστα τις ΗΠΑ ότι με την υποστήριξή τους στους Κούρδους οδηγούν τη Συρία σε μια περισσότερο χαοτική κατάσταση.

“Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον αξιόπιστοι εταίροι”, είπε ο τουρκόφιλος τζιχαντιστής.

“Αυτός ο πόλεμος δεν είναι μόνο ενάντια στο Νταές και στο YPG. Αφού απελευθερώσουμε τα εδάφη αυτά από το Νταές και το YPG, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα εκκαθαρίσουν και τις υπόλοιπες περιοχές από τον Άσαντ και τους σιίτες [Ιρανούς, Ιρακινούς και Λιβανέζους] τρομοκράτες”.

“Στην πραγματικότητα, στο μόνο που πιστεύουμε είναι στη φιλία της Τουρκίας”, κατέληξε ο Χατάμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr