Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κιλιτσντάρογλου: “Σε επικίνδυνη πορεία η Τουρκία”

Κιλιτσντάρογλου: “Σε επικίνδυνη πορεία η Τουρκία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της κεμαλικής κεντροαριστερής αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Τουρκία, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε δήλωσή του για τις συλλήψεις των Κούρδων βουλευτών από το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν, είπε ότι πρόκειται για μια κίνηση που στέλνει την Τουρκία “σε μια επικίνδυνη πορεία”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, ο Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι οι συλλήψεις των Κούρδων βουλευτών έγιναν από το κυβερνητικό ισλαμιστικό κόμμα AKP για να “στρωθεί ο δρόμος” του Προεδρικού Συστήματος που θα δώσει στον Ερντογάν ενισχυμένες εξουσίες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “αυτοί που ήρθαν [στη Βουλή] με εκλογές πρέπει να φύγουν με εκλογές”.

Ο Σετζγκίν Τανρίκουλου, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των Κούρδων, κουρδικής καταγωγής και ο ίδιος, χαρακτήρισε τις συλλήψεις των Κούρδων βουλευτών “όχι απλά ένα πραξικόπημα αλλά μια κίνηση για να διαιρεθεί η χώρα”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας από τον πόλεμο στο Ιράν: Αυξάνονται οι ακυρώσεις και τα κόστη

Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό

Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr