Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας ζητάνε από τον Τραμπ να αναγνωρίσει την αυτονομία τους

Οι Κούρδοι της Συρίας ζητάνε από τον Τραμπ να αναγνωρίσει την αυτονομία τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σινάμ Μοχάμαντ, η διπλωματική αντιπρόσωπος στην Ευρώπη της αυτόνομης δημοκρατικής διοίκησης της Ροζάβα, δηλαδή της ντε φάκτο αυτόνομης κουρδικής επικράτειας στη βόρεια Συρία, δήλωσε στο ARA News ότι οι Κούρδοι της Συρίας ελπίζουν να λάβουν περισσότερη υποστήριξη από τον εκλεγμένο νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

“Συγχαίρουμε τον αμερικανικό λαό για τον νέο Πρόεδρο. Ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα μπορέσει να παίξει ένα θετικό ρόλο στον τερματισμό του πολέμου και της αιματοχυσίας στη Συρία”, είπε.

Επίσης, ο συμπρόεδρος του συριακού σοσιαλιστικού κουρδικού κόμματος, του PYD, Σαλέχ Μουσλίμ, συνεχάρη την Πέμπτη τον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογή του.

“Συγχαίρουμε τον αμερικανικό λαό για την εκλογή του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ελπίζουμε σε στενότερη συνεργασία για μια ασφαλή Συρία”, ήταν η δήλωση του Μουσλίμ.

Η Σινάμ Μοχάμαντ δήλωσε στο ARA News ότι οι Κούρδοι επιθυμούν περισσότερη υποστήριξη και αναγνώριση της ομόσπονδης επικράτειας που έχουν δημιουργήσει στη βόρεια Συρία.

“Εμείς, ως Κούρδοι στη Συρία, ελπίζουμε ότι η πολιτική των ΗΠΑ με τον νέο Πρόεδρο θα δώσει περισσότερη θετική υποστήριξη στους Κούρδους αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμά τους να οικοδομήσουν ένα ομοσπονδιακό σύστημα για τη Ροζάβα και τη βόρεια Συρία”, είπε.

“Να υποστηριχτούν οι Κούρδοι στη Ροζάβα οικονομικά και πολιτικά καθώς νικούν το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή. Η Ροζάβα χρειάζεται υποστήριξη σε ανάπτυξη και ανοικοδόμηση πόλεων που καταστράφηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, όπως η Κόμπανι”, πρόσθεσε.

Επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να σταματήσει η τουρκική ανάμιξη στη Συρία.

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος Γεκίτι, Ζαρά Σελίχ, εξήγησε ότι επιδιώκουν περισσότερη υποστήριξη από τις ΗΠΑ για την ομοσπονδία από τη στιγμή που ούτε η συριακή κυβέρνηση, ούτε η ισλαμιστική αντιπολίτευση, αναγνωρίζουν δικαιώματα για τους Κούρδους στη Συρία.

“Δεν συμφωνούμε με το συριακό καθεστώς ή με την αντιπολίτευση. Και οι δύο πλευρές δεν μας αποδέχονται ως ένα έθνος που ζει σε κουρδικές περιοχές στη Συρία και καμία πλευρά δεν δίνει στους Κούρδους εθνικά δικαιώματα. Αρνούνται την ομοσπονδία γιατί πιστεύουν ότι θα διχοτομήσει τη Συρία”, είπε.

Τον Μάιο είχε υπάρξει συνάντηση κουρδικής αντιπροσωπείας από τη Ροζάβα με τον σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ουάλιντ Φάρες.

Ο Ουάλιντ Φάρες είναι Αμερικανός καθηγητής με εθνική καταγωγή από τον Λίβανο και είναι στο θρήσκευμα χριστιανός Μαρωνίτης. Είναι ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και Μέσης Ανατολής.

Ο Ουάλιντ Φάρες, σε παλαιότερες δηλώσεις του στο Kurdistan24, είχε πει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ όταν γίνει πρόεδρος θα συγκεντρώσει όλους τους συμμάχους του ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων που πολεμάνε στα βόρεια της χώρας.

Ο Φάρες είχε επίσης πει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν τη δημιουργία μιας “περιοχής ελευθερίας” στη βόρεια Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr