ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Παιδιά,


















































Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Στόλος «Global Sumud» - Οι παραμυθάδες «σανδαλάκηδες» με νέο στολίσκο για τη Γάζα στις 29 Μαρτίου
Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ - Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις
Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Περίπου 5,9 εκατομμύρια παιδιά εκτιμάται ότι πέθαναν στον πλανήτη μας το 2015, προτού προφθάσουν να γίνουν πέντε ετών και από αυτά τα 2,7 εκατομμύρια ήταν νεογέννητα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.
Πάντως, σε σχέση με το 2000, υπήρξαν πέρυσι τέσσερα εκατομμύρια λιγότεροι θάνατοι μικρών παιδιών, κυρίως χάρη στη μείωση των θανάτων κατά τουλάχιστον 30% από πνευμονία, διάρροια, ελονοσία και ιλαρά στη διάρκεια της περιόδου 2000-2015.
Από την άλλη, όμως, αργή είναι η πρόοδος που παρατηρείται στη μείωση των θανάτων τόσο πάνω στη γέννα, όσο και κατά τον πρώτο μήνα μετά τον τοκετό.
Η κυριότερη αιτία θανάτου των παιδιών έως πέντε ετών το 2015 ήσαν οι επιπλοκές λόγω πρόωρου τοκετού (1,1 εκατομμύρια θάνατοι ή 17,8%), οι θάνατοι από πνευμονία (0,9 εκατομμύρια ή 15,5%) και οι θάνατοι στη διάρκεια της γέννας (0,7 εκατομμύρια ή 11,6%).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Λι Λίου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “The Lancet”, ανέλυσαν στοιχεία για τις 194 χώρες μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.























































