Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αντάρτισσες των Γιαζίντι έτοιμες να επιτεθούν στην Ταλ Αφάρ για να σώσουν τις σκλάβες

Οι αντάρτισσες των Γιαζίντι έτοιμες να επιτεθούν στην Ταλ Αφάρ για να σώσουν τις σκλάβες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κούρδισσες Γιαζίντι που έπιασαν τα όπλα και έχουν συγκροτήσει τις Μονάδες Γυναικών του ΣινγκάλΣιντζάρ) YJS, στο βορειοδυτικό Ιράκ, ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι θα πραγματοποιήσουν στρατιωτική επιχείριση για να απελευθερώσουν τις συμπατριώτισσές τους που κρατούνται σκλάβες από το Ισλαμικό Κράτος και για να εκδικηθούν τους τζιχαντιστές για τα δεινά που τους προκάλεσαν τον Αύγουστο του 2014.

“Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις γυναίκες Γιαζίντι που πωλήθηκαν σκλάβες στις αγορές της Μοσούλης ή κάηκαν ζωντανές. Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που το Ισλαμικό Κράτος κρατά ομήρους περιμένουν από εμάς να τους σώσουμε. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερώσουμε τις γυναίκες μας και να πάρουμε εκδίκηση”, αναφέρεται σε ανακοίνωση των YJS.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές οι Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBS) -συμπεριλαμβανομένων και των YJS- θα ξεκινήσουν σύντομα επιχείριση για να απελευθερώσουν τα χωριά που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος γύρω από την πόλη ΣινγκάλΣιντζάρ).

Η πόλη Σινγκάλ ή Σιντζάρ είναι χτισμένη στους πρόποδες όρους Συνγκάλ ή Σιντζάρ. Το όρος αυτό είναι ιερό για τους Κούρδους Γιαζίντι. Θεωρούν ότι σε αυτό “έκατσε” η κιβωτός μετά τον κατακλυσμό.

Οι Γιαζίντι δεν είναι μουσουλμάνοι, η θρησκεία τους είναι μια εκδοχή της αρχαίας εθνικής ζωροαστρικής θρησκείας των Κούρδων με κάποιες επιφανειακές και μικρές επιρροές από τον χριστιανισμό και το Ισλάμ.

Τον Αύγουστο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην περιοχή που ζουν εδώ και αιώνες οι Γιαζίντι, δηλαδή στα χωριά γύρω από την πόλη Σινγκάλ ή Σιντζάρ και στην ίδια την πόλη, στη βορειοδυτική γωνία του Ιράκ.

Χιλιάδες Γιαζίντι, άνδρες και αγόρια, σφάχτηκαν στους δρόμους από τους τζιχαντιστές. Από το μαχαίρι πέρασαν και πολλούς ηλικιωμένους.

Νεαρές γυναίκες, μικρά κορίτσια -έφηβες, παιδιά και νήπια ακόμα- βιάστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν από τους παρανοϊκούς που είχαν την απόλυτη πεποίθηση ότι η σφαγή και η υποδούλωση των Γιαζίντι ήταν “εντολή του Θεού”, επειδή οι Γιαζίντι είναι σύμφωνα με τις διεστραμμένες αντιλήψεις τους άπιστοι, “σατανιστές” και “ειδωλολάτρες”.

Χιλιάδες γυναίκες και παιδιά βιάστηκαν με τους πιο ακατονόμαστους τρόπους και στη συνέχεια, αφού τις προσηλύτισαν με τη “μέθοδο” του ομαδικού βιασμού στο σουνιτικό Ισλάμ, τις πούλησαν σε σκλαβοπάζαρα ως ερωτικές σκλάβες.

Ακόμα και αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε 3.500 οι γυναίκες και τα κορίτσια που παραμένουν ερωτικές σκλάβες. Να σημειωθεί ότι κάποιες πουλήθηκαν και στη Σαουδική Αραβία.

Οι Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBS) είναι η πολιτοφυλακή που συγκρότησαν οι Κούρδοι Γιαζίντι μετά τις σφαγές που υπέστησαν. Το γυναικείο τμήμα τους είναι οι YJS.

Τα λάβαρά τους φέρουν ηλιακά σύμβολα της παλιάς θρησκείας.

Οι YBS συνεργάζονται με την κυβερνητική ιρακινή σιιτική πολιτοφυλακή Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, ή αλλιώς Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, οι οποίες διεξάγουν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις δυτικά της Μοσούλης, γύρω από την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος τουρκμενική πόλη Τάλ Αφάρ. Η Ταλ Αφάρ βρίσκεται ανάμεσα στη Μοσούλη και στο Σινγκάλ-Σιντζάρ.

tal_afar

Η Ταλ Αφάρ απέχει σχεδόν 52 χιλιόμετρα από το Σινγκάλ ή Σιντζάρ και 65,5 χιλιόμετρα από τη Μοσούλη. Στη Μοσούλη ο ιρακινός στρατός έχει εισβάλει στα ανατολικά προάστια της πόλης, έχει καταλάβει μέρος αυτών και δίνει σκληρές οδομαχίες με το Ισλαμικό Κράτος μέσα στην πόλη.

Λέγεται ότι το Ισλαμικό Κράτος κρατά όμηρους μέσα στην Ταλ Αφάρ εκατοντάδες γυναίκες Γιαζίντι.

Είναι λοιπόν πιθανό οι κουρδικές ζωροαστρικές δυνάμεις του Σινγκάλ να επιτεθούν στην Ταλ Αφάρ μαζί με τους Ιρακινούς σιίτες πολιτοφύλακες.

Ωστόσο, η Τουρκία έχει απειλήσει ότι εάν οι Κούρδοι ζωροαστριστές του Σινγκάλ και οι ιρακινοί σιίτες επιτεθούν στην Ταλ Αφάρ, ο τουρκικός στρατός θα εισβάλει στο Ιράκ για να προστατέψει την τουρκμενική πόλη.

Επίσης, οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι 10.000 Τουρκμένοι παραστρατιωτικοί, που οι ίδιοι εκπαίδευσαν, βρίσκονται ήδη στα περίχωρα της Ταλ Αφάρ έτοιμοι να την απελευθερώσουν εκείνοι από το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr