ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα και Μέρκελ ετοιμάζονται να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Ομπάμα και Μέρκελ ετοιμάζονται να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ηγέτες των πέντε ισχυρότερων χωρών (οικονομικά και όχι στρατιωτικά) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσουν την Παρασκευή στο Βερολίνο το ζήτημα της επέκτασης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη Δύση στη Ρωσία για την επέμβασή της στην Ουκρανία και την πιθανή επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας για τους βομβαρδισμούς της στη Συρία.

Στη συνάντηση, την οποία θα φιλοξενήσει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, θα συμμετάσχουν, πλην του κ. Ομπάμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και οι πρωθυπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας Τερέζα Μέι, Ματέο Ρέντσι και Μαριάνο Ραχόι αντίστοιχα.

Η συνάντηση έρχεται μία εβδομάδα μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, με τον τελευταίο να κομίζει μία πολιτική επαναπροσέγγισης με τη Ρωσία.

Οι θέσεις του κ. Τραμπ έχουν προκαλέσει αμφιβολίες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το κατά πόσο οι κυρώσεις θα διατηρηθούν από πλευράς Ουάσιγκτον μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο στις 20 Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο, η Συρία «σίγουρα θα βρεθεί στο τραπέζι», καθώς την Τρίτη άρχισαν επιθέσεις με πυραύλους κατά των Σύρων τζιχαντιστών από το ρωσικό αεροπλανοφόρο Κουζνετσόφ στη Μεσόγειο, ενώ οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι, το προηγούμενο διάστημα, είχαν προκαλέσει οργή σε πολλές δυτικές ηγεσίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις εναντίον ολόκληρου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Το Ισραήλ φοβάται ότι η ανασυγκρότηση του συριακού στρατού μπορεί να δημιουργήσει μια νέα περιφερειακή δύναμη

Washington Post: Περισσότεροι Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί στον πόλεμο με το Ιράν απ’ όσους έχει αναγνωρίσει το Πεντάγωνο

ΕΛ.Α.Σ.: Ο νεοφιλελευθερισμός εγκυμονεί την Ακροδεξιά – Μόνο η κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να αναχαιτίσει το χάος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr