Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία και Συρία σφυροκοπούν την Αλ Κάιντα και τον FSA σε Ιντλίμπ και Χαλέπι

Ρωσία και Συρία σφυροκοπούν την Αλ Κάιντα και τον FSA σε Ιντλίμπ και Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρωσικά και συριακά πολεμικά αεροπλάνα σφυροκοπούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την ελεγχόμενη από την Αλ Κάιντα και τους μισθοφόρους της Τουρκίας του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία και τις ανατολικές συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού οι οποίες επίσης ελέγχονται από την Αλ Κάιντα και τον FSA, όπου η επισιτιστική βοήθεια εξαντλείται έπειτα από τέσσερις μήνες πολιορκίας.

Οι βομβαρδισμοί από αεροσκάφη και το πυροβολικό στοίχισαν τη ζωή 32 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, τις τελευταίες 24 ώρες στις συνοικίες του Χαλεπιού και άλλων 11 στο χωριό Μπάτμπο, 40 χλμ. δυτικά της πόλης, σύμφωνα με το φιλοϊσλαμιστικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην επαρχία Ιντλίμπ, έξι άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν στο Καφάρ Τζάλες.

«Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη βομβάρδιζαν όλη τη νύχτα και μέχρι το πρωί πολλές περιοχές της Ιντλίμπ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι μια ιστοσελίδα που εδρεύει στη Βρετανία και τη διαχειρίζεται μόνος του ο Ραχμάν που υποστηρίζει την ισλαμιστική εξέγερση στη Συρία.

«Ταυτόχρονα, η πολεμική αεροπορία του καθεστώτος βομβάρδισε τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού», της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, η οποία είναι από τον Ιούλιο του 2012 κομμένη στα δύο, ανάμεσα στις κυβερνητικές συνοικίες στα δυτικά κι εκείνες που έχουν καταλάβει οι τρομοκράτες, στα ανατολικά.

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση προσπαθεί να απελευθερώσει και τον ανατολικό τομέα της πόλης.

Στο ανατολικό Χαλέπι, το παιδιατρικό νοσοκομείο, στο οποίο γίνονται 4.000 εξετάσεις τον μήνα και η Τράπεζα Αίματος, η οποία συγκεντρώνει 1.500 σάκους αίματος για νοσοκομεία, υπέστησαν ζημιές από «βαρέλια με εκρηκτικά», αυτοσχέδιες βόμβες που ρίπτονται από ελικόπτερα, σύμφωνα με την ΜΚΟ Ένωση Ανεξάρτητων Γιατρών.

Έπειτα από έναν μήνα σχετικής ηρεμίας, οι βομβαρδισμοί άρχισαν ξανά την Τρίτη από τις κυβερνητικές δυνάμεις στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού, συμπίπτοντας με την ανακοίνωση νέας επίθεσης από τη Ρωσία εναντίον ισλαμιστών στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χομς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr