Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίκειται μεγάλη επίθεση του συριακού στρατού στη βορειοδυτική Συρία

Επίκειται μεγάλη επίθεση του συριακού στρατού στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη επίθεση του στρατού της Συρίας θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, στη νότια-νοτιοδυτική ύπαιθρο της επαρχίας του Χαλεπιού, με την υποστήριξη των Ρώσων και τη συμμετοχή των συμμαχικών δυνάμεων της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, Ιρακινών σιιτών παραστρατιωτικών και των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, μεταδίδει το Al Masdar News επικαλούμενο στρατιωτική πηγή το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ίδια στρατιωτική πηγή, η Χεζμπολάχ (Λιβανέζοι) και η Χαρακάτ Αλ Νουτζάμπα (Ιρακινοί) έχουν λάβει τις θέσεις τους στην ύπαιθρο νότια της πόλης και παρακολουθούν τη ρωσική πολεμική αεροπορία να σφυροκοπά τις αμυντικές θέσεις των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που βρίσκονται στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού και στην ύπαιθρο δυτικά της πόλης.

Χιλιάδες στρατιώτες της Συρίας των μονάδων “Δύναμη Τίγρης”, Ρεπουμπλικανική Φρουρά, 4η Μηχανοκίνητη Μεραρχία μαζί με τους συμμάχους τους από τη Χαρακάτ Αλ Νουτζάμπα και τη Χεζμπολάχ θα εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές πλήρως από τη νοτιοδυτική και δυτική ύπαιθρο της επαρχίας του Χαλεπιού.

Στην επαρχία του Χαλεπιού έχουν φτάσει και δημοσιογράφοι της Χεζμπολάχ, του δικτύου Al Manar, για να καλύψουν τη μεγάλη επίθεση.

map_aleppo Πολεμικός Χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με πράσινο χρώμα βλέπετε τα εδάφη που ελέγχει η Αλ Κάιντα μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο, με κίτρινο οι Κούρδοι, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος και με άσπρο η Τουρκία. Η κίτρινη γραμμή στον χάρτη είναι τα σύνορα μεταξύ των επαρχιών Ιντλίμπ και Χαλεπιού. Σύμφωνα με το Al Masdar News στόχος της επικείμενης μεγάλης επίθεσης είναι να εκδιωχθούν πλήρως οι τζιχαντιστές (πράσινο χρώμα) από τα εδάφη της επαρχίας του Χαλεπιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr