Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος της Αλ Κάιντα – Καταρρέουν οι τζιχαντιστές

Το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος της Αλ Κάιντα – Καταρρέουν οι τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καταρρέουν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που έχουν περιοριστεί σε συνοικίες στο νοτιοανατολικό Χαλέπι.

Σύμφωνα με το φιλοϊσλαμιστικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ιστοσελίδα που εδρεύει στη Βρετανία, τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει από το ανατολικό Χαλέπι εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ενώ η κυβέρνηση Άσαντ ανακρίνει εκατοντάδες από τους εκτοπισμένους περιοχών του ανατολικού Χαλεπίου, πληροφορία που διαψεύδεται από πηγή του συριακού στρατού.

Η πηγή διευκρινίζει ότι τα ονόματα και οι ταυτότητες όσων εγκαταλείπουν τις τζιχαντοκρατούμενες περιοχές του Χαλεπίου ελέγχονται για να διακριβωθεί αν ανάμεσά τους υπάρχουν τρομοκράτες.

Από το σύνολο των εκτοπισμένων, τουλάχιστον 20.000 έχουν βρει καταφύγιο στο τμήμα του Χαλεπίου που ελέγχεται από τις κυβερνητκές δυνάμεις, ενώ 30.000 στην κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού που ελέγχεται από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Οπλαρχηγός των τζιχαντιστών δήλωσε ότι οι δυνάμεις των διαφόρων ισλαμιστικών οργανώσεων δεν πρόκειται να αποσυρθούν από το νοτιοανατολικό Χαλέπι.

«Έχει απορριφθεί η απόσυρση των παρατάξεων. Αυτή είναι η απόφαση των παρατάξεων. Τους μίλησα για ό,τι τέθηκε στο τραπέζι κι απάντησαν ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν», δήλωσε στο Reuters από την Τουρκία όπου βρίσκεται ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της παράταξης Fastaqim που εδρεύει στο Χαλέπι Ζακάρια Μαλαχίφτζι, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Διότι όλοι οι τζιχαντιστές τρομοκράτες από το έδαφος της Τουρκίας “ορίζουν” την ισλαμιστική τους επανάσταση.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είχε εκτιμήσει το βράδυ της Τρίτης ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων από το νότιο Χαλέπι τις τελευταίες 72 ώρες ανέρχετο σε 20.000 διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται μόνο για εκτίμηση.

Μεροληψία του ΟΗΕ υπέρ των ισλαμιστών «βλέπει» η Ρωσία

Η Μόσχα δήλωσε από την πλευρά της ότι το ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία γίνεται όλο και πιο πολιτικοποιημένο, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας από τον ΟΗΕ πηγαίνει σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι μόλις το 1% της βοήθειας του ΟΗΕ έχει προορισμό την πόλη Ντέιρ Αλ Ζορ, όπου – όπως πρόσθεσε – τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κι έχουν ανάγκη από προμήθειες.

Αντίθετα, δήλωσε η ίδια, η μεγαλύτερη βοήθεια στέλνεται στις περιοχές που ελέγχουν οι ισλαμιστές, μεταξύ τους και κάποιες που ελέγχονταν από την οργάνωση Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα (συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα).

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι γίνονται προετοιμασίες για συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Ρώμη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr