ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την εκκένωση του Χαλεπιού από τους τζιχαντιστές θα συζητήσουν Κέρι-Λαβρόφ

Την εκκένωση του Χαλεπιού από τους τζιχαντιστές θα συζητήσουν Κέρι-Λαβρόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις συνομιλίες για την κατάσταση στο Χαλέπι της Συρίας θα συνεχίσουν σήμερα Πέμπτη, μετά από τη χθεσινή τους συνάντηση στο Αμβούργο, οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, και της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε δηλώσεις του από το Αμβούργο την Τετάρη, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία υποστηρίζει την αμερικανική πρόταση για την αποχώρηση των τζιχαντιστών από το ανατολικό Χαλέπι που παρουσίασε η Ουάσιγκτον στις 2 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση στη Ρώμη στις 2 Δεκεμβρίου, ο Λαβρόφ και ο Κέρι ήρθαν σε συμφωνία για ένα σχέδιο που θα επιτρέψει σε όλους τους τζιχαντιστές να αποχωρήσουν από το νοτιοανατολικό Χαλέπι.

Από την πλευρά της Μόσχας τονίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες διεξάγονται εντατικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Χαλέπι της Συρίας, ενώ έχει γίνει εκατέρωθεν ανταλλαγή εγγράφων, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το IFAX, πηγές αναφέρουν ότι Ρωσία και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο να επιτύχουν καθεστώς αμοιβαίας κατανόησης για το Χαλέπι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μάχη για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Σάντερς ζητά «φρένο» πριν να είναι αργά – Ο Ζάκερμπεργκ επενδύει 600 δισ. στην υπερνοημοσύνη

ΕΟΤ: Πρωτιές της Ελλάδας σε κορυφαία τουριστικά βραβεία των ΗΠΑ

Ιράν: «Όχι» σε απευθείας διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ λόγω παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας

Γροιλανδία: Στόχος της «αυλής Τραμπ» πετρελαϊκό κοίτασμα αξίας έως $1 τρισ.

Η Ρωσία έπληξε πλοία και στρατιωτικές εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν την Ουκρανία σε Οδησσό και Μικολάιφ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr