Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συλλαμβάνει άλλους 55 επιχειρηματίες ως χρηματοδότες του Γκιουλέν

Ο Ερντογάν συλλαμβάνει άλλους 55 επιχειρηματίες ως χρηματοδότες του Γκιουλέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές αρχές, προφανώς με εντολή Ερντογάν, εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 55 ανθρώπων, ανάμεσά τους και επιχειρηματιών, τους οποίους θεωρούν ως υπόπτους για παροχή οικονομικής υποστήριξης στο δίκτυο του εξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Οι επιχειρηματίες που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του κληρικού φέρεται ότι μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά από και προς την Τουρκία, την Τανζανία, την Ουγκάντα και το Καζακστάν από το 2014, σύμφωνα με το NTV.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, κατά το οποίο στρατιώτες κατέλαβαν άρματα μάχης, πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα προκειμένου να επιτεθούν στο κοινοβούλιο και στην προσπάθεια να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Ο Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια από το 1999, αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη και καταδίκασε το πραξικόπημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» – Κοινό αμυντικό αφήγημα με Ελλάδα και Κύπρο.

Ερντογάν σε Μαδούρο: «Συνεχίστε τον διάλογο με τις ΗΠΑ»

Ένας φοβισμένος και νευρικός Ερντογάν μίλησε για 1000 χρόνια τουρκικής ανεξαρτησίας – Η τουρκική ορδή τρέμει τη συμμαχία Ελλήνων-Ισραηλινών-Κούρδων

Αναλυτές και έκθεση του European Centre for Law and Justice προτρέπουν τον Πάπα Λέοντα XIV να μη συμβιβαστεί με την δίωξη των χριστιανών από την Τουρκία

Αποκαλυπτικό! Τι λένε οι Ισραηλινοί για την Τουρκία – Καθαρές κουβέντες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr