ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαράζ συλλήψεων Κούρδων πολιτικών στην Τουρκία

Μπαράζ συλλήψεων Κούρδων πολιτικών στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη σύλληψη 118 στελεχών του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), ως υπόπτων για πιθανές διασυνδέσεις με το PKK, έχει προχωρήσει η τουρκική αστυνομία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τα ξημερώματα περίπου 500 αστυνομικοί υποστηριζόμενοι από θωρακισμένα οχήματα και ένα ελικόπτερο εξαπέλυσαν επιχείρηση στα Άδανα της νότιας Τουρκίας και συνέλαβαν 25 αξιωματούχους του HDP.

Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν στην Κωνσταντινούπολη ακόμη 20 αξιωματούχους του φιλοκουρδικού κόμματος, περιλαμβανομένου του τοπικού επικεφαλής, και πραγματοποίησαν έρευνες σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Στην Άγκυρα συνελήφθησαν 17 στελέχη του HDP, ενώ 51 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Μερσίνη της νότιας Τουρκίας και πέντε στην βορειοδυτική επαρχία Μανίσα.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από την ανάληψη της ευθύνης για τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, από τα “Γεράκια του Κουρδιστάν” (ΤΑΚ).

Από τις βομβιστικές επιθέσεις σκοτώθηκαν 38 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 155.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, είναι ήδη προφυλακισμένοι, αναμένοντας τη δίκη τους για διασυνδέσεις με το PKK.

Η Άγκυρα κατηγορεί συχνά το κόμμα ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα της ένοπλης οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλ-Σαράα δήλωσε ότι η Συρία επιδιώκει το τέλος των ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της

ΟΗΕ: Οι Ισραηλινοί αποχώρησαν από την αίθουσα της Γ.Σ. στην ομιλία του Ερντογάν (βίντεο)

Δημοσκόπηση ALCO: Δημοφιλέστερος υπουργός ο Νίκος Δένδιας – Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Το Ισραήλ φοβάται ότι η ανασυγκρότηση του συριακού στρατού μπορεί να δημιουργήσει μια νέα περιφερειακή δύναμη

Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» – Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr