Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάτοικοι του Χαλεπιού ανέβηκαν στην απελευθερωμένη ακρόπολή τους (φωτο)

Κάτοικοι του Χαλεπιού ανέβηκαν στην απελευθερωμένη ακρόπολή τους (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάτοικοι του Χαλεπιού, από τις δυτικές συνοικίες της πόλης που δεν έπεσαν ποτέ στα χέρια των ισλαμιστών της Αλ Κάιντα και του τουρκόφιλου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), επισκέφτηκαν την παλιά πόλη του Χαλεπιού και την ακρόπολη, που είναι πλέον ελεύθερες από τους τρομοκράτες.

Μεταξύ των Χαλεπιοτών που συμμετείχαν στην πορεία-επίσκεψη ήταν και άνδρες που πολέμησαν ενάντια στους τρομοκράτες, στεφανωμένοι με δάφνες (μια ελληνική παράδοση) ως ήρωες. Κάποιοι από αυτούς ανάπηροι πολέμου ήταν σε καροτσάκια.

Όπως θα παρατηρήσετε στις φωτογραφίες, οι κάτοικοι του Χαλεπιού από τις δυτικές συνοικίες είναι ντυμένοι με ευρωπαϊκά ρούχα, άνδρες και γυναίκες.

Ούτε μπούρκες, ούτε τζιχαντιστικά μούσια.

Κανονικοί άνθρωποι του 21ου αιώνα, καμία σχέση με τους συμπολίτες τους που απελευθερώθηκαν από τις ανατολικές συνοικίες και θύμιζαν φυγάδες μεσαιωνικής πολιορκίας.

Το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία σαφώς και δεν είναι ένα δημοκρατικό καθεστώς, όπως εμείς στη Δύση αντιλαμβανόμαστε τη δημοκρατία. Σαφώς και είναι μια μονοκομματική αραβοσοσιαλιστική τυραννίδα.

Είναι όμως ένα ελευθερόθρησκο κοσμικό καθεστώς, που υποστηρίζει την ισότητα ανδρών και γυναικών και ίσως εάν δεν είχε συνεχώς να αντιμετωπίζει εξεγέρσεις ισλαμιστών να είχε εξελιχθεί σε μια πιο ελεύθερη πολιτικά κοινωνία.

Η εξέγερση των ισλαμιστών το 2011 δεν είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να πάρουν την εξουσία στη Συρία. Κάθε δεκαετία είχαν από μία εξέγερση. Στο παρελθόν όμως επειδή δεν έλαβαν υποστήριξη από ξένες δυνάμεις απέτυχαν σε όλες τους τις προσπάθειες.

Το 2011 ευνοήθηκαν από την “ισλαμική άνοιξη” της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και την υποστήριξη της Δύσης, της Τουρκίας και των αραβικών χωρών του Κόλπου και έτσι κατάφεραν να ισοπεδώσουν τη χώρα στην προσπάθειά τους να την μετατρέψουν σε χαλιφάτο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr