Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου μαινόμενος κατά Κέρι για τους εποικισμούς (βίντεο)

Νετανιάχου μαινόμενος κατά Κέρι για τους εποικισμούς (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Δηλητηριώδη βέλη” κατά του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι εκτόξευσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας προκατειλημμένη την ομιλία του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νωρίτερα, ο Κέρι είχε κατηγορήσει μεταξύ άλλων το Ισραήλ ότι έχει αποδυθεί σε “εξαντλητικό σχέδιο” να ιδιοποιηθεί εδάφη στη Δυτική Όχθη.

«Όπως και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο προώθησε ο κ. Κέρι, η ομιλία του ήταν ασύμμετρη εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός ηγέτης επεσήμανε ότι ο Κέρι «μανιωδώς ασχολήθηκε με τους εποικισμούς».
Επιπλέον, καταλόγισε στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ότι κατά την ομιλία του «δεν άγγιξε τη ρίζα της σύγκρουσης, την αντίθεση των Παλαιστινίων στην ύπαρξη ενός εβραϊκού κράτους με οποιαδήποτε σύνορα».

Κέρι: Όρος για λύση του Μεσανατολικού τα δύο κράτη στην Παλαιστίνη

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι αναφέρθηκε στις παραμέτρους που θεωρεί απαραίτητες για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, σημειώνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά ενώ βλέπει την πιθανότητα να υπάρξει ειρήνη να χάνεται.

Σε ομιλία του την Τετάρτη, λίγες εβδομάδες πριν η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα παραδώσει την εξουσία στον Ρεπουμπλικάνο εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Κέρι υπεραμύνθηκε της απόφασης να επιτραπεί η έγκριση απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας που απαιτεί τον τερματισμό της εποικιστικής δραστηριότητας, λέγοντας ότι στόχος ήταν να συνεχίσει να υπάρχει η πιθανότητα επίτευξης μιας λύσης δύο κρατών.

«Παρά τις καλύτερές μας προσπάθειες επί σειρά ετών, η λύση των δύο κρατών διατρέχει τώρα σοβαρό κίνδυνο», τόνισε ο Κέρι στην ομιλία του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Για λόγους «συνείδησης», πρόσθεσε, «δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτε και να μην πούμε τίποτα όταν βλέπουμε την ελπίδα για την ειρήνη να απομακρύνεται».

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατηγόρησε εξάλλου το Ισραήλ ότι έχει αποδυθεί σε «εξαντλητικό σχέδιο» να ιδιοποιηθεί εδάφη στη Δυτική Όχθη.

Η πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης υπέρ των εποίκων οδεύει στο «να σφραγίσει το μέλλον του Ισραήλ», έκρινε ακόμη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr