ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί πάει στο Ιράκ ο Τούρκος πρωθυπουργός

Γιατί πάει στο Ιράκ ο Τούρκος πρωθυπουργός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ θα επισκεφθεί το Ιράκ εντός της εβδομάδας για να συζητήσει σχετικά με τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και το μέλλον του Ιράκ, ανακοίνωσε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι δήλωσε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Ιράκ την Πέμπτη για να ξεκινήσει μια νέα εποχή (στις σχέσεις) με την ιρακινή κεντρική κυβέρνηση», ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Μια νέα προοπτική για την ειρήνη στο Ιράκ βρίσκεται πολύ κοντά», συμπλήρωσε ο Κουρτουλμούς. Το γραφείο του Γιλντιρίμ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι θα επισκεφθεί τόσο τη Βαγδάτη, όσο και την Αρμπίλ.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην κυρίως σουνιτική Τουρκία και το Ιράκ, όπου στην κυβέρνηση κυριαρχούν οι σιίτες, υπήρξαν τεταμένες στο πρόσφατο παρελθόν, ειδικά εξαιτίας της παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων στο στρατόπεδο Μπασίκα, βόρεια της Μοσούλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία απειλεί να βυθίσει το γαλλικό ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo για το καλώδιο

Άμτζαντ Τάχα: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε αναζήτηση έδρας στην Ευρώπη

Διπλωματική γκάφα από την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Ηλεκτρικό καλώδιο 22 δισ. ευρώ συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την Ευρώπη παρακάμπτοντας την Τουρκία

Αντ. Σαμαράς: «Όσο λοιπόν κι αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να ταΐσει, δήθεν, τον κόσμο με “πίτσες” και “χωριάτικα”, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, κρίνει και συγκρίνει…»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr