Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι εκβιάζουν να διώξουν Αμερικανούς και Δυτικούς από το Ιντσιρλίκ

Οι Τούρκοι εκβιάζουν να διώξουν Αμερικανούς και Δυτικούς από το Ιντσιρλίκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της αεροπορικής βάσης στο Ιντσιρλίκ, πρόσθεσε όμως ότι δεν υπάρχει και λόγος να παραμένουν στη βάση οι χώρες που δεν παρέχουν στήριξη στην Τουρκία στον αγώνα της κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.

Ο Τσαβούσογλου, αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις χώρες που δεν υποστηρίζουν την Τουρκία στην πολιορκία της πόλης Αλ Μπαμπ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού στη βορειοδυτική Συρία, δήλωσε πως όλοι πρέπει να εργαστούν πιο αποτελεσματικά για τον τερματισμό της κρίσης.

Αναφέρεται φυσικά σε μια κρίση που η ισλαμιστική διακυβέρνηση της Τουρκίας στην οποία συμμετέχει ευθύνεται σε μέγιστο βαθμό.

Βεβαίως οι Τούρκοι έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να αραδιάζουν τα πιο ακραία ψέμματα θεωρώντας ότι απευθύνονται σε κρετίνους.

«Εμείς δίνουμε έναν σημαντικό αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Αλλά τελευταία δεν βλέπουμε την αεροπορική στήριξη του [Διεθνούς] Συνασπισμού [υπό τις ΗΠΑ]. Δεδομένου ότι σχηματίσαμε έναν Συνασπισμό [η Τουρκία δεν σχημάτισε τίποτα, εντάχθηκε ένα χρόνο μετά] για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και η Τουρκία εξασφάλισε τις εγκαταστάσεις, τότε γιατί δεν παρέχετε στήριξη; Ποιος είναι ο σκοπός; Τι θέλετε; Τώρα υπάρχουν στόχοι του Ισλαμικού Κράτους που έρχονται σαν επιπρόσθετες δυνάμεις από τη Ράκα στην Αλ Μπαμπ, σας δίνουμε τις συντεταγμένες πάνω σε εκείνη τη διαδρομή γιατί δεν τους χτυπάτε;» αναρωτήθηκε ο Τσαβούσογλου.

Βεβαίως μια λογική ερώτηση προς τον Τούρκο ΥΠΕΞ θα ήταν η ακόλουθη: Μεβλούτ, αφού έχεις κοντά 250 F-16 γιατί δεν βομβαρδίζεις τους τζιχαντιστές μόνος σου;

Σου “κοστίζει” ο πόλεμος; Θες να δείξεις στον κόσμο ότι έχεις ακόμα δυτικούς συμμάχους; Μήπως σου λείπουν πιλότοι για να σου πετάξουν τα αεροπλάνα; Τι σου συμβαίνει Μεβλούτ;

Εκβιασμούς Τσαβούσογλου για το Ιντσιρλίκ

Κληθείς να σχολιάσει τις συζητήσεις σχετικά με το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ιντσιρλίκ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι οι χώρες οι οποίες χρησιμοποιούν τη βάση πρέπει να στηρίξουν τις επιχειρήσεις της Τουρκίας και συνέχισε:

«Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της Ιντσιρλίκ. Αλλά εάν οι χώρες οι οποίες βρίσκονται στη βάση κυρίως για το Ισλαμικό Κράτος δεν παρέχουν την συγκεκριμένη στήριξη [και στην Τουρκία] δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν εδώ. Ο λαός έχει δίκαιο που θέτει ερωτηματικά».

Ότι ο τουρκικός λαός είναι ικανός να θέτει και ερωτηματικά ομολογούμε ότι μας ξάφνιασε. Δεν γνωρίζαμε ότι ο λαός στην Τουρκία του επιτρέπεται ακόμα να θέτει ερωτηματικά.

Μιλώντας σχετικά με τις λεπτομέρειες της συνάντησης που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως “η πολιτική διαδικασία για τη Συρία που σχεδιάζεται να ξεκινήσει αυτό το μήνα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, είναι σημαντική αλλά δεν πρέπει να ξεχνιέται και το ανθρώπινο δράμα”.

Διότι πάνω από όλα τι είναι οι Τούρκοι; Καλοί άνθρωποι και πρωτίστως ανθρωπιστές. Τον ανθρωπισμό τους τον έχουν αποδείξει επανειλημμένα στη χιλιετή τους παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο. Συκοφαντίες οι γενοκτονίες, οι εκτοπισμοί, οι εθνοκαθάρσεις και οι σφαγές. Οι Τούρκοι είναι καλοί άνθρωποι.

Ο Τσαβούσογλου συζήτησε επίσης με τον Γκουτέρες και το σημείο που έχουν φτάσει οι συνομιλίες για την λύση του Κυπριακού

Ο υπουργός Εξωτερικών την Τουρκίας θα έχει την Παρασκευή συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με ατζέντα το Κυπριακό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr