ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»
Νέα Στρατηγική Πολέμου του Ισραήλ: Προληπτική Άμυνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Χιλιάδες πάπιες θανατώθηκαν σήμερα στη νοτιοδυτική Γαλλία στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποφευχθεί η εξάπλωση του στελέχους H5N8 του ιού της γρίπης των πτηνών.
Παράλληλα στην Τσεχία θανατώθηκαν σήμερα χιλιάδες κοτόπουλα και πάπιες γύρω από τις εστίες εντοπισμού του ιού– δύο μικρά πτηνοτροφεία στα νοτιοανατολικά της χώρας– καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες για εξάπλωση της νόσου ανά την Ευρώπη.
Στη Γαλλία, μόνο σε ένα αγρόκτημα στο χωριό Λατρίγ, θανατώθηκαν 8.000 πάπιες.
Στη Γαλλία, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο πληθυσμό πουλερικών στην ΕΕ, έχουν σημειωθεί 95 κρούσματα του ιού αυτή την εποχή.
Οι περισσότερες θανατώσεις πραγματοποιούνται εντός και γύρω από την περιοχή Γκερ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, όπου εκτρέφονται σε μεγάλους αριθμούς πάπιες και χήνες για την παρασκευή του φουά γκρα.
Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να θανατωθούν περίπου 800.000 πάπιες από έναν πληθυσμό σχεδόν 18 εκατομμυρίων.
Στην Τσεχία, η Κρατική Κτηνιατρική Αρχή ανακοίνωσε ότι τα μέτρα αφορούν τα αγροκτήματα που βρίσκονται σε περίμετρο 3 και 10 χιλιομέτρων γύρω από τα πτηνοτροφεία στα οποία εντοπίστηκε ο ιός στις περιοχές Ιβάντσιτσε και Μοράβσκι Κρουμλόβ.
Το στέλεχος Η5Ν8 του ιού έχει εντοπιστεί πρόσφατα στη γειτονική Γερμανία, την Σλοβακία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Αυστρία έχει ενημερώσει τους πτηνοτρόφους να κρατήσουν τα πτηνά τους κλεισμένα σε εσωτερικούς χώρους έπειτα από τα κρούσματα στις γειτονικές Ελβετία και Γερμανία.























































