Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τουρκικό τεθωρακισμένο έξω από την Αλ Μπαμπ

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τουρκικό τεθωρακισμένο έξω από την Αλ Μπαμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε νέο βίντεο και εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δείχνει την καταστροφή ενός τουρκικού τεθωρακισμένου μεταφοράς προσωπικού στα περίχωρα της πόλης Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Η πόλη Αλ Μπαμπ, που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος, πολιορκείται από 8.000 Τούρκους στρατιώτες και περίπου 5.000 φιλότουρκους ισλαμιστές μισθοφόρους του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Συνολική δύναμη μια μεραρχία.

Παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι εκτιμούν ότι μέσα στην Αλ Μπαμπ βρίσκονται περίπου 350-500 τζιχαντιστές του ISIS, ούτε τάγμα δηλαδή, που στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πολλοί περισσότεροι, οι πολιορκημένοι έχουν σημειώσει αρκετές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης εις βάρος των Τούρκων.

Οι Τούρκοι έχουν χάσει μέχρι στιγμής δεκάδες τανκς και άρματα μάχης, ενώ τουλάχιστον πέντε τουρκικά Λέοπαρντ πιάστηκαν λάφυρα από τους τζιχαντιστές και αναρτήθηκαν ως απόδειξη και οι φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.

Η Τουρκία θέλει οπωσδήποτε να καταλάβει την Αλ Μπαμπ, που βρίσκεται βορειοανατολικά της πόλης του Χαλεπιού, για να εμποδίσει τους Κούρδους να ενώσουν τα εδάφη τους στη βόρεια Συρία σε ενιαία επικράτεια.

ΝΑΤΟϊκές πηγές επισημαίνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει οχυρώσει βαριά την Αλ Μπαμπ και θεωρούν ότι η Τουρκία δεν θα αποτολμήσει έφοδο στην πόλη αλλά μάλλον θα τη θέσει σε στενή πολιορκία. Σε περίπτωση που οι Τούρκοι αποπειραθούν να μπουν στην Αλ Μπαμπ θα εμπλακούν σε οδομαχίες σαν εκείνες του Στάλιγκραντ και θα υποστούν μεγάλες απώλειες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Ως τζαμί πλέον λειτουργεί η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Το Ισραήλ ξεκίνησε την απομάκρυνση 100.000 άμαχων Παλαιστινίων από τη Ράφα

Η Χαμάς ζητά τερματισμό του πολέμου για να απελευθερώσει τους ομήρους – Ο Νετανιάχου θέλει να καταστρέψει τη Χαμάς

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr