Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακραίος τζιχαντιστής επικεφαλής στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία στην Αστάνα

Ακραίος τζιχαντιστής επικεφαλής στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία στην Αστάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πολιτικός ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ, εκ των μεγαλύτερων τρομοκρατικών οργανώσεων, θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας της ισλαμιστικής τουρκόφιλης συριακής αντιπολίτευσης στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα του Καζακστάν, εντός του Ιανουαρίου.

Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν με εγγυήσεις της Ρωσίας και του Ιράν, ως συμμάχων του καθεστώτος Άσαντ και της Τουρκίας, ως συμμάχου των τζιχαντιστών.

Ο Μοχάμεντ Αλούς δήλωσε ότι πηγαίνει στην Αστάνα για να εξουδετερώσει «τον εγκληματικό ρόλο του Ιράν και των στηριζόμενων από το ίδιο σιιτικών πολιτοφυλακών» στη Συρία.

Η συμμετοχή των ΗΠΑ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει κάνει λόγο για συμφωνία με τη Ρωσία για πρόσκληση των Αμερικανών, ωστόσο η Ουάσιγκτον δεν έχει λάβει σχετικό επίσημο κάλεσμα.

Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ (Στρατός του Ισλάμ) είναι ενεργή στον συριακό τζιχάντ από το 2011 και έχει συγκρουστεί πολλάκις τόσο με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις και τους σιίτες ξένους συμμάχους του καθεστώτος Άσαντ (Ιράν, λιβανική Χεζμπολάχ, σιιτικές πολιτοφυλακές από το Ιράκ και το Αφγανιστάν), όσο και με το τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Συγκρούσεις έχουν υπάρξει σε πολλές περιπτώσεις και με τους τζιχαντιστές του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ (πρώην Μετώπου Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα), με το οποίο η Τζαΐς Αλ Ισλάμ είχε συνεργαστεί στο παρελθόν σε σφαγές κατά αμάχων φιλοκυβερνητικών πληθυσμών.

Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ είναι από τις οργανώσεις που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία και στόχος της είναι να επιβάλλει στη Συρία θεοκρατικό καθεστώς υπό τη Σαρία. Θέλει δηλαδή ό,τι και το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr